Neįtikėtina: vyras po 40 metų surado savo pirmąjį automobilį

Suomijoje nutiko neįtikėtina istorija – vyresnio amžiaus dailidė buvo labai nustebęs, kai po 40 metų pertraukos vėl išvydo savo pirmąjį automobilį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-05 12:27, atnaujinta 2018-01-28 13:42

Apleistas „Ford Anglia“ išsilaikė visai neblogai, nors ant jo buvo aiškiai matyti laiko paliktos žymės.

Rado, kur paliko

62 metų amžiaus suomio Pekka Nummelino susitikimą su savo jaunystės automobiliu įamžino jo sūnus Tommis Nummelinas.

Jie „Ford Anglia“ rado lygiai toje pačioje vietoje, kur P.Nummelinas ją ir paliko 1974-aisiais.

23 metų amžiaus mechanikos inžinierius stebėjosi, kad automobilis buvo puikios būklės, turint galvoje prabėgusius metus.

„Dažai ir salonas atrodė gerai, o chromuotos detalės, kaip durelių rankenos ir veidrodėlis išsilaikė tobulai“, - pasakojo jis.

Lemtingas gedimas

Jaunuolio tėvas automobilį įsigijo pats būdamas dar paauglys. „Tėtis gyveno su savo tėvais kai gavo pirmąjį darbą ir prireikė automobilio. Jis važiuodavo į darbą ir atgal kasdien apie 32 kilometrus per duobėtus, purvinus kelius“, - sakė T.Nummelinas.

Vieną lemtingą kartą nukrito radiatoriaus žarna ir ištekėjo aušinimo skystis. P.Nummelinas su dėde į sistemą pripylė vandens, tačiau grįžus namo jis per naktį užšalo.

Dėl to ryte „Anglia“ nebeužsivedė. Vyrai pamėgino automobilį užvesti tempdami su traktoriumi, tačiau tada pasigirdo duslus bumptelėjimas – skilo variklio blokas. P.Nummelinas taip ir neprisiruošė automobilio suremontuoti, o galiausiai šeima išsikraustė, o „Anglia“ taip ir liko stovėti.

Prisiminė netikėtai „Neseniai kalbėjome apie automobilius ir mano pamotė užsiminė, kad norėtų senovinio „Ford“. Tėvą ši mintis pralinksmino ir jis garsiai pasvarstė, kad jo „Anglia“ tikriausiai tebestovi ten pat, kur jis ją paliko 1974-aisiais.

Aš pasimečiau. Jis buvo minėjęs, kad jo pirmoji mašina buvo „Ford Anglia“, bet maniau, kad ji seniai atiduota į metalo laužą. Dabartiniai namai nuo senojo namo yra tik už 30 kilometrų, taigi nusprendėme patikrinti“, - pasakojo T.Nummelinas.

Jis nuvežė savo tėvą prie jo vaikystės namų Mikelyje, Suomijoje ir surado automobilį, jau gerokai įsmegusį į žemę ir apdengtą purvo bei samanų sluoksniu. Tačiau viduje viskas buvo likę taip, lyg automobilis būtų konservuotas laike. Vyrams net nereikėjo laužti spynos – stumtelėję langą jie atidarė mašią iš vidaus.

„Ford Anglia“ modeliai neseniai vėl išpopuliarėjo, kai toks automobilis pasirodė filme „Haris Poteris ir paslapčių kambarys“.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.