Rusija transvestitams ir transseksualams vairuoti nedraus

Rusijos sveikatos apsaugos ministerija paneigė neseniai pasirodžiusius pranešimus, kad transvestitai ir transseksualai nebegalės sėsti prie automobilio vairo, rašo „The Moscow Times“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2015, 4:04 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:44 AM

„Naujasis nutarimas numato, kad teisė vairuoti bus atimta žmonėms, kurie turi psichologinių ir elgesio sutrikimų. O tai, kad asmuo turi seksualinį sutrikimą dar nereiškia, kad jis negali vairuoti“, - aiškino Rusijos Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Olegas Salagalas.

Jis tvirtino, kad draudimas galioja tik tiems, kurie kelia grėsmę kitiems kelyje. Tuo tarpu seksualinė orientacija nėra priskiriama psichologiniams sutrikimams ir tai nėra priežastis asmeniui uždrausti vairuoti.

Nutarimas, kurį pasirašė Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas, buvo paskelbtas oficialiame vyriausybės puslapyje šių metų pradžioje. Jame buvo išvardyti sveikatos sutrikimai, kuriuos turintys žmonės negali sėsti prie vairo.

Sąraše buvo paminėti „asmenybės ir elgesio sutrikimai, kuriuos įvardija Pasaulinė sveikatos organizacija“. Anksčiau skelbta, kad į sąrašą buvo įtraukti ir patologinis lošimas bei potraukis vogti.

Pagal Pasaulinės sveikatos organizacijos sveikatos sutrikimų klasifikaciją, prie kategorijos „Psichologiniai ir elgesio sutrikimai, susiję su lytiniu vystymusi ir seksualine orientacija“ priskiriami ir transseksualai bei transvestitai. Tačiau pabrėžiama, kad seksualinė orientacija nėra laikoma sutrikimu.

Dėl transseksualų ir transvestitų įtraukimo į šį sąrašą Pasaulinė sveikatos organizacija yra nuolatos kritikuojama, todėl jos atstovai neseniai pranešė, jog ketina sąrašą peržiūrėti.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.