230 km/val greitis kelyje: D.Janušas teisinasi mistiniu projektu

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Feb 11, 2015, 5:13 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:33 AM

Ralio lenktynininkas Darius Janušas akceleratorių iki dugno spaudžia ne tik lenktynių trasoje, bet ir bendro naudojimo keliuose?

Tokios diskusijos užvirė, kai prieš keletą dienų jis socialiniuose tinkluose patalpino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip BMW automobilis lekia užmiesčio keliu, o spidometro rodyklė krypsta link 230 km/val. žymos.

Pasivažinėjimas nufilmuotas iš vairuotojo vietos, nors vairuotojo veido nesimato.

Greitkelis – ne vokiškas

Vairuotojas neabejotinai pažeidė kelių eismo taisykles – neribotu greičiu galima lėkti tik dalyje Vokietijos greitkelių, tačiau tokiose vietose yra ne po dvi, o po tris eismo juostas į kiekvieną pusę.

D.Janušo „Instagram“ paskyroje patalpinta ir daugiau tokio pat spidometro bei vardiniais numeriais papuošto BMW X6 nuotraukų.

Prie įrašo, kuriame užfiksuotas dvigubai viršytas greitis, D.Janušas neprirašė jokio komentaro, bet sulaukė daug „patiktukų“.

Sunkus klausimas

Pasiteiravus, ar tai jis viršijo greitį, kaip užfiksuota vaizdo įraše, D.Janušas akimirką patylėjo ir neatsakė į klausimą. „Bandau suformuluoti“, – nutęsė jis.

Pasiskundęs, kad jo žodžiai dažnai iškraipomi, lenktynininkas nusprendė atsakyti raštu.

„Kaip žinia, Europoje yra valstybių, kurių keliuose, tam tikrose atkarpose, greitis yra neribojamas.

Sis vaizdo įrašas yra rastas internete. Jį įkėliau dėl dviejų motyvų: tokį automobilį ruošiame lenktynėms trasoje, tegul žmonės susipažįsta su technikos galimybėmis.

Antras motyvas – užuomina į mūsų ateities projektą, kuriuo skatinsime vairuotojus savo greitų automobilių pajėgumo nedemonstruoti bendro naudojimo keliuose.

Manau, kad tokie įrašai turėtų priversti žmones susimąstyti apie greičio keliamą riziką, o daugiau apie projektą informuosime kiek vėliau“, – aiškino D.Janušas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.