Gluminanti anomalija Kinijoje: trys automobiliai pakilo į orą

Paslaptinga situacija, nufilmuota Kinijoje, kai du mikroautobusai gatvėje staiga pakilo į orą, internete sukėlė diskusijų bangą.

Skrajojantys automobiliai sukėlė tikrą diskusijų audrą.<br>Stop kadras.
Skrajojantys automobiliai sukėlė tikrą diskusijų audrą.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

technologijos.lt

Nov 30, 2015, 2:19 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 2:24 AM

„100% fake. because it's .....made in china“ (100% klastotė, nes... pagaminta Kinijoje)“, – komentavo kai kurie.

Ir vis dėlto Kinijos žiniasklaida patvirtino, kad eismo įvykis autentiškas – Xingtai miesto sankryžoje prie pėsčiųjų perėjos nei iš šio, nei iš to į orą pakilo trys stovintys arba labai lėtai važiuojantys automobiliai.

Nustatyta ir tikroji anomalijos priežastis.

Vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip į orą netikėtai pakilo į sankryžą įvažiuojančio mikroautobuso galinė dalis. Tą pačią akimirką į orą pakilo ir ta pačia gretimoje eismo juostoje kryptimi važiavusio kito mikroautobuso priekiniai ratai.

Dar po akimirkos į orą pakilo priešpriešinėje eismo juostoje važiuojančio lengvojo automobilio galiniai ratai. Pirmasis į orą pakilęs mikroautobusas apvirto ant šono.

Žiūrint pirmą kartą, susidaro įspūdis, kad į incidentą patekusias transporto priemones niokoja kažkoks nematomas jėgos laukas. Arba žemės drebėjimas?

Vėliau Kinijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimas, kad šį eismo įvykį iš tikrųjų sukėlė per gatvę permestas plieninis lynas, kurį kliudė ir orą pakėlė gatvių valymo mašina. Įtemptas lynas ir kilstelėjo ant jo užvažiavusias transporto priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.