Vairuotojas pakraupęs: po žiemos gatvėje neliko sveikos vietos

„Žadėjo asfaltuoti, o dabar žiūrėkite kokį kelią turime – kaip po karo. Dvidešimt pirmas amžius, bet niekam neįdomu“, – emocijas sunkiai tvardė Vilkaviškio rajone gyvenantis Vygaudas.

Dalis šio duobėto žvyrkelio nuo Pašeimeniai iki Pūstapėdžiai šiais metais turėtų būti asfaltuojama.<br>Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Dalis šio duobėto žvyrkelio nuo Pašeimeniai iki Pūstapėdžiai šiais metais turėtų būti asfaltuojama.<br>Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Feb 9, 2016, 12:05 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 5:28 PM

Jis piktinasi, kad valdžia žmones maitina pažadais ir nors prieš rinkimus buvo šnekama, kad asfaltas kelyje Pašeimeniai – Pūstapėdžiai bus padengtas, tačiau dabar tenka važiuoti per duobes.

Kas galėjo duoti tokį pažadą – sunku pasakyti. Mat tai rajoninės reikšmės kelias, kurio priežiūrą ir remontą Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) yra patikėjusi „Marijampolės regiono keliams“.

Pavasarį greideriai nenaudingi

Šios valstybės įmonės direktoriaus pavaduotojas Alfonsas Štrimaitis pažymėjo, kad pavasariop žvyrkeliai gyvenimą apsunkina ne tik vairuotojams, bet ir kelininkams.

Kol balose telkšo vanduo lyginimas greideriu gali duoti priešingą efektą. Tą daryti taip pat yra beprasmiška ir prieš lietų – vietoje kelio gaunamas dumblynas.

„Nelabai ką galime pataisyti. Būna taip, kad pravažiuojame greideriu, o kitą dieną dar daugiau nepatenkintų vairuotoju skambučių sulaukiame“, – aiškino specialistas.

Pašnekovas pasakojo, kad įmonei tenka prižiūrėti maždaug 500 km žvyrkelių. Natūralu, kad visi šalia jų gyvenantys žmonės nori asfalto dangos.

Planuoja, bet garantuoti negali

A.Štrimaičio teigimu, 2016 m. planuose numatytas kelio atkarpos Mockabūdžiai – Pašeimeniai remontas. Maždaug 1,4 km ruožas bus padengtas asfaltu, tačiau Pūstapėdžių jis nepasieks.

„Žmonės nori, kad būtų asfaltuojamas ilgesnis ruožas, tačiau jie neįsivaizduoja, kiek tai kainuoja. Mes negauname tiek lėšų, kad galėtume asfaltuoti visus kelius, nors tikrai to norėtume“, – kalbėjo jis.

Anot specialisto, prižiūrima nauja asfalto danga iki septynerių metų gali laikyti be rimtesnio remonto, todėl kelininkų darbas gerokai palengvėja.

Tačiau niekas negali garantuoti, kad ir numatytas ruožas bus išasfaltuotas. Tam gali tiesiog pritrūkti lėšų.

A.Štrimaitis sakė, kad per metus visame regione pavyksta asfaltu padengti tik maždaug 5 km žvyrkelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.