Pietų ašigalį pasiekusi moteris miegodavo neįprastoje vietoje

Žemės ūkio technikos kompanija „East west agro“ (EWA) Lietuvos žemdirbius sukvietė į Kauno rajone įsikūrusį Aleksandro Stulginskio parodų paviljoną. Čia jiems iškilmingai, netradiciškai ir nestokojant humoro buvo pristatyta žemės ūkio technikos prekės ženklo „Massey Ferguson“ produkcija.

Į Pietų ašigalį traktoriumi nukeliavusi moteris V. Radzevičiui ir M. Starkui atskleidė neįtikėtinų faktų apie savo rekordą.<br>Organizatorių nuotr.
Į Pietų ašigalį traktoriumi nukeliavusi moteris V. Radzevičiui ir M. Starkui atskleidė neįtikėtinų faktų apie savo rekordą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-25 09:29, atnaujinta 2017-06-06 15:55

Į MF produktų pristatymą susirinkę svečiai laiką leido netradiciškai – jiems buvo sukurta informatyvios, tačiau itin šmaikščios ir nuotaikingos laidos apie žemės ūkio techniką filmavimo atmosfera.

Renginiui dirigavo nutrūktgalviai keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius. Jiems talkino kultinio serialo „Moterys meluoja geriau“ mechanikas Kostia (akt. Džiugas Siaurusaitis).

Šventėje, kurioje dalyvavo daugiau kaip pusantro tūkstančio žmonių, buvo išrinktas ne tik geriausias traktorius, bet ir buvo galima susipažinti su naujaisiais žemės ūkio technikos gaminiais bei išgirsti daug įdomių dalykų. Svečiams koncertavo grupė „Biplan“ ir dainininkė Neringa Šiaudikytė.

Bene linksmiausia vakaro dalimi tapo traktorių lenktynių siužetas. Jose varžėsi ne tik patyrę ūkininkai, bet ir žurnalistė Laima Pilipavičienė bei renginio vedėjai M. Starkus ir V. Radzevičius.

Viena labiausiai intriguojančių vakaro detalių – ekstremalaus rekordo pasiekusios olandės Manon Ossevoort apsilankymas šventėje. Renginio vedėjams V. Radzevičiui ir M. Starkui moteris atskleidė neįtikėtinų faktų apie savo rekordą.

Užtruko devynerius metus

Aktorė M. Ossevoort pasiekė vieną iš neįprasčiausių, ir gana ekstremalių pasaulio rekordų: ji pirmoji moteris, įveikusi visą kelią į Pietų ašigalį traktoriumi. Iš viso ji įveikė daugiau nei 38.000 kilometrus ir aplankė net 22 šalis. „Tractor Girl“ projektu aktorė norėjo sukurti tikrą nuotykių istoriją apie svajonių turėjimą ir ne tik turėjimą, bet ir realų jų įgyvendinimą.

M. Osservoort kelionę pradėjo 2005 m. nuo savo namų tyliame Nyderlandų miestelyje. Moteris planavo pasiekti Pietų ašigalį, tokiu būdu pakartodama garsiąją 1958 m. sero Edmundo Hillary ekspediciją.

Deja, M. Osservoort viltys per trumpą laiką pasiekti Pietų ašigalį sudužo moteriai pavėlavus į iš Keiptauno į Antarktidą plaukusį laivą. O tai reiškė net ketverių metų pertrauką.

Vis dėlto ši užsispyrusi keliautoja po ketverių metų grįžo tęsti savo kelionės. Olandų aktorė ir nuotykių ieškotoja M. Ossevoort, dar žinoma kaip „Traktoriaus mergina“, 2014 m. pasiekė Pietų ašigalį po to, kai traktoriumi kirto Europą, Afriką ir speiguotus Antarktidos ledynus. Savo tikslą ji pasiekė po devynerių metų.

Planuoja filmą apie rekordą

Olandė pasakojo, kad vidutinis jos greitis tesiekė vos 10 kilometrų per valandą, tačiau buvo vietų kur greitį reikėjo sumažinti dar labiau.

„Blogiausia kelionės dalis, kai vairavau ištisas valandas ir negalėjau važiuoti didesniu nei 0,5 – 5 kilometrų per valandą greičiu. Labiausiai nerimavau, kad ekspedicija gali įstrigti, jeigu sąlygos bent truputėlį pablogėtų“, – sakė moteris.

V. Radzevičiui ir M. Starkui Manon papasakojo ir apie iššūkius Pietų Afrikoje. „Ten praleidau net trejus su puse metų. Buvome tik aš, traktorius ir šuo, kurį ten ir radau. Naktimis miegodavau ant traktoriaus stogo, nes bijojau, kad neįkastų skorpionai, gyvatės ar kiti gyviai“,- renginio vedėjams papasakojo nuotykių ieškotoja.

Keliaudama M. Ossevoort surinko tūkstančius popieriaus lapelių su Europoje ir Afrikoje sutiktų žmonių svajonėmis, norais ir žinutėmis. Keliautoja sudėjo šiuos lapelius į senį besmegenį, kurį nulipdė pasiekusi piečiausią planetos tašką.

Paklausta, ar ši net devynerius metus trukusi kelionė bus jos nutrūktgalviškų nuotykių su traktoriumi pabaiga, M. Ossevoort tikino, kad tai buvo geriausias jos patirtas nuotykis. Dabar moteris planuoja parašyti knygą vaikams ir kurti filmą apie garsiąją savo kelionę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.