Automobiliai – ant pastatų stogų ir sienų? Kodėl gi ne!

Kauniečiai garsėja savo meile automobiliams. Todėl atitarnavusios transporto priemonės ne visada keliauja į laužynus. Vienos virsta pastatų puošybos detalėmis, kitos tampa sargų būdelėmis.

Kaunietis automobilių restauratorius A.Bružas reto prancūziško autobuso „Citroen HY“ priekine dalimi papuošė XIX amžiuje statytų arklidžių fasadą.
Kaunietis automobilių restauratorius A.Bružas reto prancūziško autobuso „Citroen HY“ priekine dalimi papuošė XIX amžiuje statytų arklidžių fasadą.
Ant stogo užkelti seni automobiliai virto savotiška reklama, o priekaboje naktimis įsikuria bendrovės sargas.
Ant stogo užkelti seni automobiliai virto savotiška reklama, o priekaboje naktimis įsikuria bendrovės sargas.
Daugiau nuotraukų (4)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

May 23, 2016, 10:19 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:54 PM

Užklydus į Žemuosiuose Šančiuose esančią Drobės gatvę galima gerokai nustebti. Čia tebestovi dar XIX amžiuje pastatytos arklidės.

Sovietmečiu šiame pastate buvo materialinių vertybių sandėlis. Nuo to laiko jis buvo gerokai nugyventas. Dabar statinio savininkas Darius Bružas ne tik prikėlė jį naujam gyvenimui, bet ir papuošė pastato fasadą senovinio prancūziško automobilio priekine dalimi.

Kitaip automobilius bei seną priekabą panaudojo kiti kauniečiai verslininkai. Ant pastato stogo įkurdintos mašinos ne tik iš tolo traukia praeivių akį. Priekaboje nakvoja sargas.

Parsivežė egzotišką pirkinį

D.Bružas pasakojo, kad jo įmonės darbuotojai restauruoja automobilių salonus ir baldus. Pats kaunietis žavisi senoviniais automobiliais.

Vieną tokį – „Citroen HY“ atsigabeno iš Prancūzijos. Automobilis pagamintas 1966 metais. Tokio modelio automobiliai kelis dešimtmečius buvo gaminami po Antrojo pasaulinio karo. Jų buvo pagaminta ne itin daug.

„Tokiais autobusiukais važinėdavo Prancūzijos policininkai. Taip pat jie buvo pritaikyti ir keleiviams vežti. Juos galima pamatyti ir žiūrint senas, geras prancūziškas komedijas“, – pasakojo A.Bružas.

Į kabiną mėgsta įlįsti ir vaikai

Į Kauną pargabentas pilkas automobilis jau nevažiavo. Kaunietis kai kurias jo dalis panaudojo kitam tokiam pat autobusui remontuoti. O priekis liko.

Verslininkas suremontavo senąsias arklides. Dar ir dabar jų viduje galima pamatyti akmenimis grįstą grindinį. Išsaugotos ir medinės sijos, prie kurių būdavo rišami arkliai. Kai kur matyti, kad gyvūnai jas apkramtę.

Vyras padailino ir pastato fasadą. Tada ir kilo mintis panaudoti egzotiškai atrodančio „Citroen HY“ priekį.

„Pritaikydamas prie pastato fasado jį perdažiau rusvais metalizuoto atspalvio dažais. Automobilio durys vis dar atsidaro, todėl visiems, ypač vaikams, į jį smalsu įlipti“, – šypsojosi kaunietis.

Priekaba virto sargo nameliu

Panaudotus automobilius galima pamatyti ir ant vieno Vilijampolėje, Betygalos gatvėje, veikiančio specializuoto automobilių serviso stogo.

Ant jo užkeltos ne tik dvi mašinos, bet ir priekaba.

Automobilių serviso vadovas Jonas Gutauskas pasakojo sukęs galvą, kaip panaudoti du senus automobilius.

„Vietos turėjome mažai, todėl senas mašinas nusprendėme užkelti ant stogo. Taip jos virto savita reklama.

Greta tilpo ir sena priekaba. Joje naktimis budi sargas. Iš viršaus gerai matyti mūsų teritorija. Sargas priekaboje stebi ir vaizdo kamerų perduodamus vaizdus“, – pasakojo J.Gutauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.