Neįtikėtina: moteris žuvo prie namo sprogus kalnui oro pagalvių

Tokios tragedijos kelyje niekas negalėjo net įsivaizduoti. Savo namuose buvusi moteris žuvo, kai sprogo pro namą važiavęs sunkvežimis, pilnas „Takata“ oro pagalvių detalių.

Sunkvežimio sprogimas tiesiog nušlavė namą.<br>AP nuotr.
Sunkvežimio sprogimas tiesiog nušlavė namą.<br>AP nuotr.
Sunkvežimio sprogimas tiesiog nušlavė namą.<br>AP nuotr.
Sunkvežimio sprogimas tiesiog nušlavė namą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 30, 2016, 6:36 PM, atnaujinta May 14, 2017, 11:21 AM

Nelaimė įvyko rugpjūčio 22 dienos rytą, JAV, Teksase. Quemado kaime. 69-erių metų amžiaus Lucila Robles buvo viena savo namuose, kai į oro pagalvių gamyklą važiavęs sunkvežimis nuvažiavo nuo kelio, užsidegė ir sprogo tiesiai priešais jos namą, rašo jalopnik.com.

Sunkvežimį vairavęs 20-metis Mario Alberto Rodriguezas ir kartu važiavęs keleivis spėjo iššokti iš degančio automobilio ir pasitraukti į šalį, todėl išgyveno sprogimą.

Per nelaimę dar buvo sužeista pro šalį „Toyota“ visureigiu važiavusi vyresnio amžiaus pora. Visi keturi žmonės buvo nugabenti į ligoninę, o vėliau sraigtasparniu perkelti į San Antonijo gydymo įstaigą. Jų gyvybei pavojus negresia.

Sprogimo banga išmušė skylę žemėje, visiškai sugriovė greta buvusį namą ir apgadino dar 10 namų, o sunkvežimio detalių buvo rasta ir už trijų kilometrų.

Iš pradžių tyrėjai manė, kad L.Robles namuose nebuvo arba ji prieš pat sprogimą pasislėpė miške, todėl buvo paskelbę moters paiešką. Bet po poros dienų tirdami nelaimės vietą pareigūnai aptiko dantų ir kaulų likučių, pranešė nytimes.com.

„Sunkvežimis, vežęs oro pagalvių pripūtiklius ir jas išskleidžiančią medžiagą,valdomas „Takata“ subrangovo, pateko į nelaimę. Pagal pirminius duomenis, dėl avarijos kilo gaisras, o dėl to įvyko sprogimas“, – tvirtino „Takata“ atstovai.

Teksaso saugumo departamentas patvirtino, kad sprogimo priežastis nebuvo automobilių susidūrimas.

Nesaugiomis oro pagalvėmis, dėl kurių jau anksčiau žuvo 13 žmonių pagarsėjusi „Takata“ valdo gamyklą Eagle Pass'o mieste, Teksase, į kurią ir važiavo progęs sunkvežimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.