Kaip dabar atrodo ilgiausias limuzinas, kurį kadaise valdė 2 vairuotojai

Jei kadaise svarstėte, kaip atrodo ilgiausias pasaulyje automobilis, atsakymą rasti nėra sunku. Tai yra šis baltas limuzinas pompastiškai pavadintas „American dream“ arba „Amerikietiškąja svajone“.

Ilgiausiu pasaulyje automobiliu iki šiol laikomas „American Dream“ limuzinas atrodo apgailėtinai, tačiau jis bus restauruojamas.<br>Lrytas.lt montažas.
Ilgiausiu pasaulyje automobiliu iki šiol laikomas „American Dream“ limuzinas atrodo apgailėtinai, tačiau jis bus restauruojamas.<br>Lrytas.lt montažas.
30,5 metro ilgio „American Dream“ rekordo niekas nepagerina jau 36 metus.<br>Ekrano nuotr.
30,5 metro ilgio „American Dream“ rekordo niekas nepagerina jau 36 metus.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2016, 3:11 PM, atnaujinta May 11, 2017, 9:11 AM

Didžiulį 100 pėdų arba 30,5 metro ilgio automobilį sukonstravo vienu geriausių tokių projektų specialistų Kalifornijoje laikomas Džėjus Ohrbergas. Devintajame dešimtmetyje jis buvo oficialiai įrašytas į Gineso rekordų knygą kaip ilgiausia transporto priemonė.

Limuzinas į kelią remiasi 26 ratais, jame buvo įrengta sūkurinė vonia, didžiulė vandens lova ir netgi nusileidimo platforma sraigtasparniui.

Reikėjo dviejų vairuotojų

Kaip rašo motor1.com, ne mažiau už patį automobilį yra įdomi ir jo istorija. Savo gyvenimą jis pradėjo kaip aštuntojo dešimtmečio „Cadillac Eldorado“. D. Ohsrbergo sumanymas buvo paversti jį tikra sausumo jachta.

Limuzino salonas buvo papuoštas nėriniais ir girliandomis, viduje tilpo gyvenamasis kambarys ir dvi atskiros kabinos vairuotojams. Antroji buvo įrengta gale, kadangi galinių ratų valdymui buvo reikalingas atskiras žmogus.

Įdomu tai, kad su šiuo kino pramonei skirtu automobiliu legaliai buvo galima važinėti gatvėmis. Tiesa, transportavimui tolimesniais atstumai jis buvo perskiriamas pusiau ir užtempiamas ant autovežio.

Deja, ilgiausio automobilio vardas neišgelbėjo jo nuo liūdnos lemties. „American Dream“ buvo nuomojamas kompanijai, kuri jį naudojo reklamai, tačiau kai sutartis baigėsi, tiesiog paliko mašiną šalia sandėlio Naujajame Džersyje.

Ėmė restauruoti studentai

Limuzinas vėl pasirodė 2012 metais, kai buvo parduodamas laužyno aukcione. Jo būklė nieko gero nežadėjo – kėbulas aplamdytas, stoge atsiradę skylės, langai išdaužyti, o sūkurinė vonia – aprūdijusi.

Tačiau šioje liūdnoje istorijoje atsirado viltis, kai 2014 metais jį įsigijo Niujorko automobilių muziejus. Jo atstovai skelbė, kad mašina bus naudojama apmokant studentus remonto darbų.

Visgi atsižvelgiant į neeilinius jo gabaritus, galima prognozuoti, kad ties šiuo projektu jaunieji automobilių restauravimo specialistai užtruks ne vienerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.