Geriausias ginklas nuo vagių: „Žiguliuko“ vagystė virto komedija

Policijos pareigūnai sulaikė du paauglius, kurie pavogę seną VAZ-2107 automobilį atvyko juo į Komijos ferederacinės respublikos sostinę Syktyvkarą.

Automobiliai, į kuriuos laužėsi jaunuoliai, neturėjo signalizacijos, tačiau tiesiog neužsivesdavo.<br>Flick.com/Kvakutkin nuotr.
Automobiliai, į kuriuos laužėsi jaunuoliai, neturėjo signalizacijos, tačiau tiesiog neužsivesdavo.<br>Flick.com/Kvakutkin nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2016, 3:17 PM, atnaujinta May 10, 2017, 2:36 PM

Prieš šį maždaug 300 kilometrų pasivažinėjimą jaunuoliai kaip reikiant pasitreniravo, mat pirmieji trys bandymai nuvaryti „Žiguliuką“ buvo nesėkmingi.

Įdomiausia tai, kad „žiguliukus“ apsaugojo ne brangios apsaugos priemonės, o pati paprasčiausia priežastis – gedimai.

Nuvažiavo daugiau nei 300 km

Kaip skelbiama oficialiame Komijos respublikos vidaus reikalų ministerijos tinklapyje, Ukhtos miesto, iš kurio atvyko jaunuoliai, policijos budėtojai per porą valandų sulaukė dviejų skambučių.

Pirmas paskambino 63-erių pensininkas, kuris pareiškė, kad nepažįstamieji bandė nuvaryti jo VAZ-2107, kuris tuo metu stovėjo namo kieme. Tačiau įgyvendinti sumanymą plėšikams sutrukdė išsikrovęs automobilio akumuliatorius.

Policijos duomenimis, nei vienoje iš mašinų nebuvo įrengta signalizacija, o vagys į vidų pateko tiesiog pasinaudoję visrakčiu.

Galiausiai apibūdinimą atitinkantį automobilį daugiau nei už 320 kilometrų nuo nuvarymo vietos aptiko Syktyvkaro miesto policijos ekipažas.

Į „septinkutą“ pareigūnai dėmesį atkreipė todėl, kad regioną nurodantis ženklas buvo priklijuotas ne jam skirtoje vietoje, o ant buferio.

Pavyko ketvirtuoju bandymu

Prie automobilio vairo sėdėjo paauglys, kuris su savimi neturėjo jokių dokumentų. Vaikinas pareiškė esą mašiną jis pasiskolino iš giminaičio.

Visgi pareigūnai išsiaiškino, kad transporto priemonė yra vogta, o jaunuolį ir kartu važiavusį keleivį pristatė į gimtąją Ukhtą. Policija nustatė, kad jaunieji nusikaltėliai prieš tai mėgino nuvaryti ir du VAZ-2106 modelio automobilius.

Abiem atvejais jų piktavališki kėslai neišsipildė. 

Vieno „Žiguliuko“ akumuliatorius buvo išsikrovęs, o kito – nepavyko užvesti dėl neįvardintų priežasčių.

Abu nepilnamečiai bus baudžiami už bandymus pavogti transporto priemones taip pat ir už įvykdytą vagystę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.