Vyras sulaukė kritikos dėl brangaus automobilio. Jo atsakymas sujaudino tūkstančius

Pamatę naują, brangų automobilį dalis praeivių bemat ima skaičiuoti vairuotojo pinigus ir kaltinti aplinkinius bei valdžią, kad tokio automobilio negali nusipirkti patys.

Vyras atkreipė dėmesį, kad jo sumokėti pinigai už automobilį niekur nedingo – jie atlyginimų pavidalu pasiekė žmones, kurie prisidėjo prie mašinos gamybos.<br>Ekrano nuotr.
Vyras atkreipė dėmesį, kad jo sumokėti pinigai už automobilį niekur nedingo – jie atlyginimų pavidalu pasiekė žmones, kurie prisidėjo prie mašinos gamybos.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2016, 4:41 PM, atnaujinta May 10, 2017, 10:53 AM

Kandaus komentaro susilaukęs sportinės „Corvette“ savininkas Tomas Nicolsonas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo savo atsakymu ir susilaukė neįtikėtinos palaikymo bangos.

Praeivis vyrui mestelėjo repliką, kad verčiau pinigus būtų atidavęs vargšų maistui. Bet T.Nicolsonas subtiliai atkreipė dėmesį, kad jo sumokėti pinigai už automobilį niekur nedingo – jie atlyginimų pavidalu pasiekė žmones, kurie prisidėjo prie mašinos gamybos.

Įkvepiantis įrašas per savaitę sulaukė beveik 300 tūkst. „patinka“ ir buvo pasidalintas daugiau nei 150 tūkst. kartų.

Jis rašė: „Anądien į mano „Corvette“ pasižiūrėjo vaikinas ir pasakė: „Kažin, kiek žmonių galėjo būti pamaitinti už sumą, kurią šis sportinis automobilis kainavo?“

Atsakiau, nesu tikras – ji pamaitino daug šeimų Bouling Gryne, Kentukyje, kur ją surinko. Ji pamaitino žmones, kurie gamino padangas; ji pamaitino žmones, kurie gamino detales; ji pamaitino žmones vario kasykloje, kurie iškasė varį laidams; ji pamaitino žmones iš Dekaturo Ilinojuje, „Caterpillar“ gamyklos, kurie pagamino sunkvežimius, kurie vežė vario rūdą.

Ji pamaitino vairuotojus, kurie vežė mašiną iš gamyklos į saloną ir pamaitino žmones, kurie dirba automobilių salone bei jų šeimas.

Bet, turiu pripažinti, matyt tikrai nežinau, kiek tiksliai žmonių ji pamaitino.

Toks yra skirtumas tarp kapitalizmo ir visuotinės nuosavybės mąstymo. Kai ką nors perki, tu įdedi pinigus į žmonių kišenes ir suteiki pagarbą už jų sugebėjimus.

Kai duodi kam nors kažką už nieką, atimi iš jų orumą ir savivertę.“

Šis vyro pasisakymas sulaukė daugiau nei 28 tūkst. komentarų, dauguma jų buvo pritariantys ir palaikantys. Griežto komentaro, be abejo, negalima taikyti žmonėms, patekusiems į rimtą bėdą, bet skatina įvertinti, kad brangus daiktas suteikia naudą ne tik jo savininkui.

Savo nuomonėmis pasidalinkite komentaruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.