Rusas automobiliu įlėkė į oro uostą: pareigūnų reakcija atima žadą

Rusijoje trečiadienį įvyko sunkiai įsivaizduojamas išpuolis. Viename iš Kazanės oro uosto terminalų vairuotojas surengė tikrą šou. Jis ne tik sugebėjo su automobiliu įsiveržti į patalpas, bet ir privertė visą apsaugos personalą jį gaudyti.

Šių beprotiškų gaudynių metu neįvardintas skaičius apsaugos darbuotojų patyrė kūno sužalojimų.<br>Ekrano nuotr.
Šių beprotiškų gaudynių metu neįvardintas skaičius apsaugos darbuotojų patyrė kūno sužalojimų.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 1:48 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:03 PM

Kaip įtariama, vairuotojas buvo apsvaigęs nuo narkotikų, bet jo pasivažinėjimas atskleidė, kad teroristinio išpuolio atveju apsauga būtų tokia pat bejėgė.

„RIA Novosti“ skelbia, kad pavojingą šou surengusiam vyrui šiuo metu pareikšti kaltinimai dėl dviejų baudžiamojo kodekso punktų – smurto prieš pareigūnus ir tyčinio turto sugadinimo.

Pareigūnai neturėjo galimybių sustabdyti

Vietos prokuratūra skelbia, kad trečiadienio vakarą automobilio VAZ-2115 vairuotojas surengė gaudynes viename Kazanės oro uosto terminale. Vairuotojas automobiliu išdaužė vieno iš terminalų stiklinę pertvarą ir įlėkė į atvykstančių keleivių salę.

Jam pavyko pervažiuoti visą terminalą ir išdaužus dar vienerias duris pasprukti į lauką, bet galiausiai ruso automobilis įstrigo ir vairuotojas buvo sulaikytas.

Stebina, kad oro uosto apsauga niekaip negalėjo vairuotojo sustabdyti – jam nebuvo sudaryta užtvarų, ištiestas „ežys“ ar bandyta šauti, nors automobilis judėjo palyginti negreitai.

Incidento metu terminale buvo nemažai žmonių. Jie taip pat nebuvo įspėti apie pavojų per garsiakalbius. Keleiviai buvo šokiruoti, kai kas bandė į automobilį mėtyti įvairius daiktus, kol pareigūnai bejėgiškai vijosi mašiną.

Pranešama, kad bandydami pėsčiomis sulaikyti patalpose siautusį vairuotoją keletas apsaugos darbuotojų patyrė įvairių kūno sužalojimų.

Saugumo spraga šokiravo

Prokuratūra taip pat informavo, kad lengvąjį automobilį vairavo 40 metų Naberežnyje Čelnų miesto gyventojas, kuris sulaikymo metu buvo stipriai apsvaigęs nuo narkotikų.

Vietos žiniasklaida praneša, kad šių kurioziškų gaudynių metu tarptautiniam Kazanės oro uostui padaryta žala siekia 6 mln. rublių (94 tūkst. eurų).

Teisėsaugos organai šiuo metu taip pat sprendžia, ar reikėtų ilgesniam lakui sulaikyti šio pavojingo incidento kaltininką.

Po šio įvykio Rusijoje kilo nemažas triukšmas. Žmonės piktinasi, kad oro uostas yra visiškai neapsaugotas nuo šiuolaikinių grėsmių.

Savo ruožtu prokuratūros atstovai skelbia pradėję taikomų saugumo priemonių efektyvumo tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.