Netikėtas radinys vokiškuose skelbimuose – Vladimiro Putino limuzinas

Viename iš populiariausių Vokietijos transporto skelbimų portalų neseniai atsirado pasiūlymas įsigyti šarvuotą „Mercedes-Benz Pullman S600“.

Už šarvuotą „Mercede-Benz Pullman S600“, kuriuo naudojosi Vladimiras Putinas, prašoma 1,3 mln. eurų.<br>mobile.de nuotr.
Už šarvuotą „Mercede-Benz Pullman S600“, kuriuo naudojosi Vladimiras Putinas, prašoma 1,3 mln. eurų.<br>mobile.de nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-31 17:40, atnaujinta 2018-02-09 19:59

Maskvoje gyvenantis skelbimo autorius taip pat tvirtina, kad šiuo limuzinu buvo vežiojamas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Už neeilinį automobilį prašoma solidžios pinigų sumos – 1,3 mln. eurų.

1995 metais pagamintas limuzinas aprūpintas B6/B7 lygio apsaugą suteikiančiais šarvais. Tai reiškia, kad jis be problemų atlaikytų automato „Kalašnikov“ seriją ir netgi snaiperių šūvius.

Mercedes-Benz“ aprūpintas visa įmanoma gamybos laikotarpio įranga, o galinius ratus suka 400 AG galios, 6,0 litrų darbinio tūrio V12 tipo motoras.

Rimtas automobilio privalumas yra nedidelė, vos 25 tūkst. kilometrų siekianti rida.

2017 metais V. Putino garažą pagaliau turi papildyti pirmieji projekto „Kortežas“ automobiliai. Prezidentui ir aukščiausiems šalies politikams ruošiami rusiški limuzinai, taip pat trumpesnės bazės sedanai ir visureigiai.

Už šį ypatingą projektą atsakingas Centrinis mokslinis automobilių ir variklių tyrimų institutas. Vis dėlto ruošiant variklį rusų mokslininkams prireikė „Porsche“ inžinierių pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?