Kas bus, jei važiuodami išmesite raktus per langą? Šis vairuotojas tai išbandė

Šiuolaikiniuose automobiliuose vis dažniau naudojami išmanieji rakteliai, kurių dažnu atveju netgi nereikia dėti į spynelę. Jie gali būti bet kur automobilyje arba kelnių kišenėje – variklį bet kuriuo atveju pavyks užvesti.

Amerikiečių apžvalgininkas nusprendė patikrinti, kas bus, jei važiuodamas išmes raktą lauk.<br>Ekrano nuotr.
Amerikiečių apžvalgininkas nusprendė patikrinti, kas bus, jei važiuodamas išmes raktą lauk.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2017, 5:40 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 2:58 AM

Tačiau, kas nutiktų, jei važiuodami tokia šiuolaikiška transporto priemone netektumėte rakto? Ar automobilis toliau važiuos, o galbūt tuojau pat užges?

Tokį neįprastą eksperimentą nusprendė atlikti „AutoVlog“ vyrukai. Jie tai padarė labai paprastai – tiesiog išmetė raktą per atvirą „Ford Fusion“, Europoje geriau žinomo „Mondeo“ pavadinimu, langą.

Įdomu tai, kad automobilio įranga nepastebėjo, kad rakto nėra salone. Pranešimas apie tai pasirodė tik tada, kai vairuotojas sustojo, pasirinko automatinės pavarų dėžės „P“ padėtį ir atidarė bei uždarė duris.

„Ford“ dar suteikia galimybę užvesti automobilį be raktelio, tačiau eksperimento autorius pažymėjo, kad tam duodamos tik 15-20 sekundžių. Pavėluosite ir pajudėti iš vietos nepavyks.

Šiame bandyme raktas buvo numestas taip, kad vėliau būtų lengva jį rasti. Visgi jokiu būdu nerekomenduojame to kartoti patiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.