Vilniečiai bijo grįžti namo: įsisiautėjo paslaptingas chuliganas

Viršuliškėse – neramios nuotaikos. Čia gyvenantys žmonės nežino, ar ryte neras savo automobilio nesuniokoto, nes jau kurį laiką siaučia vandalai, ant automobilių dažais išpurškiantys žodį „laužynas“.

Dažniausiai nukenčia seni, ilgai toje pačioje vietoje stovintys automobiliai.
Dažniausiai nukenčia seni, ilgai toje pačioje vietoje stovintys automobiliai.
Dažniausiai nukenčia seni, ilgai toje pačioje vietoje stovintys automobiliai.
Dažniausiai nukenčia seni, ilgai toje pačioje vietoje stovintys automobiliai.
Daugiau nuotraukų (2)

Modesta Gaučaitė, „Lietuvos rytas“

May 29, 2017, 10:26 PM, atnaujinta May 30, 2017, 10:09 AM

Užrašą niekdariai išpurškia ant transporto priemonių šonų taip, kad jo neįmanoma nepastebėti.

Dažniausiai nukenčia seni, ilgai toje pačioje vietoje stovintys automobiliai.

Akys krypsta į paauglius

Viršuliškėse gyvenantys žmonės svarsto, kas galėtų šitaip niokoti svetimus automobilius. Vieniems atrodo, kad tai gali būti tik paauglių darbas, tačiau kiti laikosi priešingos nuomonės.

„Aišku, vaikai neturi ką veikti ir išsidirbinėja. Kam kitam reikia tokias nesąmones daryti? Čia pilna paauglių, neabejoju, kad tai jų darbas“, – sakė viename Šešuolių gatvės namų gyvenanti pensininkė Veronika.

Jai pritaria kita vyresnio amžiaus moteris, tame pačiame name gyvenanti Jekaterina: „Suaugęs žmogus tikrai taip nedarytų. Neranda paaugliai ką veikti, tad užsiima visokiais niekais.

Pažiūrėkite, kiek jų vaikšto iš kampo į kampą. Nesakau, kad visi, bet tikrai daug tokių, iš kurių negali tikėtis nieko gero.“

Pyksta dėl užimtos vietos?

Tačiau Viršuliškių gatvėje gyvenantis Vidmantas nelinkęs kaltinti jaunimo. Jo nuomone, tai gali būti žmonės, pykstantys dėl to, kad seni automobiliai užima stovėjimo vietas.

„Manau, čia pikti žmonės pasidarbavo. Pyksta žmonės, kad tos senos mašinos stovi nenaudojamos, gal net nebevažiuos niekada.

Vietoj jų kas nors kitas galėtų statytis.

Gal taip bandoma paskatinti, kad išsitemptų?“ – socialiniame tinkle, Viršuliškių gyventojams skirtoje grupėje, svarstė vyras.

Iš Viršuliškių nesiskundė

Nors nukentėjo ne vienas automobilis, jų savininkai neskuba skųstis teisėsaugai ir ieškoti už tai atsakingų asmenų. Nei Viršuliškių seniūnija, nei Vilniaus miesto savivaldybė, nei Vilniaus policija pranešimų apie užrašais „laužynas“ išmargintas transporto priemones negavo.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius sakė, kad pranešimų apie Vilniuje apgadintus automobilius netrūksta.

Vien gegužės mėnesį buvo keliolika pranešimų dėl išdaužtų automobilių stiklų ar subraižytų šonų.

„O porą kartų Justiniškėse, Taikos gatvėje, automobilis buvo apmėtytas kiaušiniais“, – sakė P.Radvilavičius.

Fabijoniškėse, S.Stanevičiaus gatvėje, moteris pastebėjo, kad po jos automobilio padangomis buvo primėtyta vinių ir subraižytas kėbulas.

Gresia net įkalinimas

Kokios bausmės gali sulaukti automobilių niokotojai, priklauso nuo jų padarytos žalos.

Jei gadinant ar naikinant svetimą turtą kilo grėsmė žmonėms, asmuo gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Jei sugadintas nedidelės vertės svetimas turtas, niokotojas gali atsipirkti viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu arba areštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.