Gudrų planą sugalvojęs šiaulietis vietoje 14 tūkst. eurų gavo rimtą problemą

Gerai apgalvotas sukčiavimo planas vairuotojui iš Šiaulių baigėsi didelėmis problemomis.

Šį vaiduoklį pakišęs šiaulietis tikėjosi iš draudimo kompanijos pralobti 14 tūkstančių eurų.<br>Policijos nuotr.
Šį vaiduoklį pakišęs šiaulietis tikėjosi iš draudimo kompanijos pralobti 14 tūkstančių eurų.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2017, 3:53 PM

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorais baigė daugiau nei metus trukusį ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo įgyti didelės vertės svetimą turtą ir melagingų parodymų davimo.

Įtarimai dėl pasikėsinimo įgyti didelės vertės svetimą turtą pareikšti 33 metų šiauliečiui, o dėl melagingų parodymų davimo jo 54-ių metų motinai.   

Pirko sugedusį

Nustatyta, kad 2016 metų sausio 4-ąją įtariamasis iš vienos uždarosios akcinės bendrovės, prekiaujančios automobiliais, įgijo techniškai netvarkingą, turinčią elektros instaliacijos gedimą, nevažiuojančią transporto priemonę. 

Už 8300 eurų 2011 m. pagamintą automobilį "Mercedes Benz E350" nusipirkęs šiaulietis jį įregistravo motinos vardu. Tvarkingi tokie automobiliai gerokai brangesni - net dabar, praėjus pusantrų metų, jie kainuoja nuo 13-14 tūkst. eurų.

Vyriškis po mėnesio šį dar neremontuotą automobilį apdraudė savanorišku transporto priemonės draudimu (KASKO).

Praėjus dar trims mėnesiams, automobilis į gatvę neišriedėjo, jo įtariamasis neremontavo, dėl galimai didelės remonto kainos. Tada jam gimė kita mintis – apgauti draudikus.

Atvežė kitą mašiną

Pirmiausia jis siekdamas padidinti šio automobilio vertę draudimo bendrovei kitą, pasiskolintą techniškai tvarkingą tokį patį automobilį  "Mercedes Benz E350".

Šiaulietis tikino, kad pagerino mašiną - į ją įmontavo naujas kėbulo detales. Šis planas neišdegė, nes draudikai atnaujinimus pripažino nereikšmingais ir atsisakė padidinti automobilio draudiminę vertę.

Netrukus, 2016 m. balandį, pareigūnai ir draudimo bendrovė iš automobilio savininkės gavo pranešimą, kad drausta mašina apvogta ir išardyta.

Per ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad automobilis nebuvo apvogtas. Nusikaltimas buvo inscenizuotas, o tai draudikams galėjo kainuoti daugiau nei 14 tūkst. eurų.

Atvežė griaučius

Išsiaiškinta, kad įtariamasis balandžio 1-ąją šiuo automobiliu nuvažiavo į garažų kooperatyvą Šiauliuose, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, ir tarėsi su autoelektriku dėl automobilio kompiuterinės diagnostikos.

Susitarti nepavyko, bet mašina buvo palikta visai netoli garažo. Išeidamas iš darbo meistras automobilį matė, tačiau nieko blogo nepagalvojo.

Kitą dieną popiet jam paskambinę garažo kaimynai pranešė, kad iš stovėjusio automobilio likę tik griaučiai. Atvykęs į darbą autoelektrikas pamatė mašiną be ratų ir visą išardytą. 

Policijos pareigūnai užfiksavo vagystę, į įvykio vietą atvyko ir iškviesta teisėta automobilio savininkė.

Kilo įtarimas, kad automobilis negalėjo būti taip išardytas per naktį. Nuojauta neapgavo - policininkai išsiaiškino, kad tą naktį sveika ir važiuojanti mašina buvo pakeista tokios pat markės ir spalvos vaiduokliu.

Taip tikėtasi apgauti draudimo kompaniją, siekiant iš jos išgauti pinigus už neva patirtą žalą.

Laukia teismas

Šį sumanymą įvertins Šiaulių apylinkės teismas. Kartu su šiauliečiu prieš teismą stos ir jo motina, kuri per apklausas davė melagingus parodymus. 

Sukčius jau yra teistas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, plėšimo, teismo sprendimo nevykdymo, viešosios tvarkos pažeidimo, savavaldžiavimo.  

Šįkart jam gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų, o jo motinai – viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.