Kauno rajono pareigūnai surengė nematytą reidą: pensininkės laukia milžiniška bauda

Ketvirtadienį Kauno apskrities VPK Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su Kauno apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Kauno apskrities skyriaus specialistais vykdė itin neįprastą reidą.

 Pareigūnai moters automobilyje rado "žalio" dyzelino.<br> Kauno raj. VPK nuotr.
 Pareigūnai moters automobilyje rado "žalio" dyzelino.<br> Kauno raj. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2017, 12:24 PM, atnaujinta Aug 11, 2017, 1:39 PM

Jo metu Kauno r., Didžiųjų lapių k., pareigūnai stabdė ir tikrino lengvąsias transporto priemones. Specialistai ėmė mėginius ir siekė išsiaiškinti, kokie degalai naudojami dyzeliniuose automobiliuose. 

Buvo tikrinama, ar laikomasi degalų, kuriems taikomos akcizų lengvatos, naudojimosi taisyklių reikalavimų – pareigūnai kreipė dėmesį į neteisėtą ūkininkams skirto, gerokai pigesnio „žalio“ dyzelino naudojimą. 
 
Priemonę vykdę pareigūnai pasakojo, kad degalų mėginys iš automobilio bako buvo paimamas specialiu skaidraus stiklo švirkštu, nustatoma degalų spalva (žymėtas dyzelinas turi žalsvą atspalvį). 

Paimti mėginiai bus siunčiami tolimesniam tyrimui. 

Dvi valandas vykusios priemonės metu patikrinti 27 automobiliai, iš jų nustatytas vienas pažeidimas, susijęs su degalų, kuriam taikomos akcizų lengvatos, naudojimosi taisyklių reikalavimų nesilaikymu. 

„Žalio“ dyzelino pareigūnai rado pensininkės iš Kauno rajono automobilyje.

Nustatyta, jog Kauno rajono gyventoja (gim. 1949 m.), važiuodama jai priklausančiu lengvuoju automobiliu, padarė pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 174 straipsnyje (Žymėto kuro, kuriam taikomos akcizų lengvatos, įsigijimas, naudojimas, laikymas, pardavimas, gabenimas ar kitoks jo perdavimas pažeidžiant teisės aktuose nustatytą tvarką).

Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 300 iki 560 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 900 iki 1400 eurų. 

Reido metu taip pat nustatyti ir kiti pažeidimai: vienas vairuotojas važiavo neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonę, taip pat sustabdytas pravažiuojantis dviratininkas, kuris nevilkėjo šviesą atspindinčios liemenės, važiavo be baltos šviesos žibinto dviračio priekyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.