Lenkija sukūrė naują kariuomenės visureigį, kurio nesustabdo jokios sąlygos

Neseniai vykusioje 24-oje tarptautinėje gynybos industrijos parodoje buvo pristatytas naujas Lenkijos kariuomenei skirtas visureigis. Jį bendromis jėgomis parengė dvi vietinės kompanijos – „Polski Holding Obronny“ ir „Concept“.

Lenkijos kariuomenė savo žvalgus aprūpins naujais „LPU Wirus“ visureigiais.<br>Gamintojo nuotr.
Lenkijos kariuomenė savo žvalgus aprūpins naujais „LPU Wirus“ visureigiais.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2017, 9:26 PM

„LPU Wirus“ pavadintas modelis nėra visiškai naujas – šiais metais pristatyta jau ketvirtoji jo karta. Jo konstrukcijos pagrindas – iš plieno su chromo-molibdeno lydiniu pagamintas vamzdinis rėmas.

Gale buvo sumontuota nauja reguliuojama pakaba su išilginėmis svirtimis, „Panhard“ tipo jungtimi ir teleskopiniais amortizatoriais.

„LPU Wirus“ ratams trauką per mechaninę šešių laipsnių transmisiją perduoda 2,4 litro darbinio tūrio turbodyzelinis variklis. Maksimali jo išvystoma galia siekia 180 AG, o didžiausias sukimo momentas – 430 Nm.

Visureigio pavara turi net keturis režimus. Jis gali būti varomas vien galiniais ratais, visais keturiais su blokuotu arba atviru centriniu diferencialu. Taip pat yra galimybė įsijungti pažemintą pavarą.

Karinis automobilis turi 75 litrų talpos baką, kurio gamintojo teigimu, turėtų užtekti įveikti 600 kilometrų važiuojant bendrojo naudojimo keliais arba 400 kilometrų – bekele. Be ginkluotės visureigis sveria 1,7 tonos ir gali vežti 900 kilogramų krovinio.

Dėl sąlyginiai nedidelės masės jie gali būti transportuojami sraigtasparniais ir į karštas vietas pristatomi išmetant su parašiutais.

Ant asfalto „LPU Wirus“ išvysto maksimalų 140 km/val. greitį, o nuvažiavus nuo jo vis tiek gali važiuoti iki 100 km/val. greičiu.

Polska-zbrojna.pl skelbia, kad Lenkijos kariuomenė ketina įsigyti 118 tokių visureigių, o jais važinės žvalgai. Bendra sandorio suma siekia 91 mln. zlotų (21 mln. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas