Londonas dyzelinių ir benzininių automobilių vairuotojams paruošė nemalonią staigmeną

Griežtėjant aplinkosaugos reikalavimams Londono meras Sadiqas Khanas taip pat ėmėsi ryžtingų veiksmų. Miesto valdžia sugalvojo įvesti naują mokestį skirtą specialiai senesnių automobilių vairuotojams, kurie norės patekti į centrą.

Londone įsigalios papildomas mokestis, kuris bus taikomas seniems automobiliams. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Londone įsigalios papildomas mokestis, kuris bus taikomas seniems automobiliams. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-01 15:27, atnaujinta 2017-11-01 16:36

Jis palies benzinu ir dyzelinu varomus automobilius, pagamintus iki 2006 metų, bei dalį naujesnių modelių.

Pabandykite įvažiuoti į miestą su automobiliu, kuris atitinka tik „Euro III“ arba dar senesnį išmetamųjų dujų emisijos standartą ir už kiekvieną jame praleistą dieną turėsite sumokėti 21,5 svaro (24 eurus). 

Tai yra papildomi 10 svarų (11,2 euro) prie jau senokai galiojančio vadinamojo spūsčių mokesčio. Visi šie pinigai pateks tiesiai į miesto iždą, tačiau niekas negali tiksliai pasakyti, kam jie bus skirti.

Skaičiuojama, kad naujasis mokestis kasdien palies maždaug 6500 vairuotojų. Sumuojant prognozuojamas metines įplaukas tai sudarytų daugiau nei 23 mln. svarų (26 mln. eurų).

Londono valdžia skelbia, kad šiuo sprendimu siekiama per dvejus metus 50 proc. sumažinti azoto oksido išmetamųjų dujų kiekį. Tačiau vietos gyventojai kol kas nusiteikę skeptiškai – senasis mokestis turėjo sumažinti spūstis mieste, tačiau to neįvyko.

Aktyvūs aplinkosaugos judėjimų atstovai ir už automobilių eismo ribojimą pasisakantys asmenys ragina, kad nuo 2019 metų naujasis mokestis įsigaliotų ir šiaurinėje bei pietinėje miesto dalyje. Jei taip įvyks, Londone nepavyks niekur nuvažiuoti automobiliu nemokant mokesčių.

Taip pat verta pažymėti, kad jei senoms lengvosioms mašinoms bus taikomas papildomas 10 svarų mokestis, tai autobusams ir krovininiam komerciniam transportui jis sieks net 100 svarų (112 eurų) per dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.