Kauno pareigūnai sučiupo kvailiausią pažeidėją: netekęs teisės vairuoti patraukė prie BMW

Šis vyras iš Šilutės rajono gali pretenduoti į kvailiausią šįmet Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

 Pareigūnai greitai pasivijo BMW, kurio vairuotojui skirta dar viena bauda.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Pareigūnai greitai pasivijo BMW, kurio vairuotojui skirta dar viena bauda.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2017, 3:46 PM, atnaujinta Dec 7, 2017, 3:53 PM

Kuomet pareigūnai iš asmens, padariusio Kelių eismo taisyklių pažeidimą, paima ir negrąžina vairuotojo pažymėjimo, tai reiškia, kad tuo metu nevalia vairuoti transporto priemonės. Visgi, to vienas vairuotojas iškart nesuprato.

Gruodžio 7 dieną, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje (toliau – Kauno apskr. VPK KPV) 44 metų vyrui už vairavimą neblaiviam buvo paskirta 300 eurų bauda bei teisės vairuoti transporto priemones atėmimas 12 mėnesių. 

Vos vyrui išėjus iš policijos pastato, pareigūnai pastebėjo, kaip šis įsėdo į automobilį BMW X6.

Netrukus jį pasiviję Kauno apskr. VPK KPV pareigūnai, priminė Šilutės rajono gyventojui apie paskirtą nuobaudą. Neatsakingam vairuotojui įteiktas administracinio nusižengimo protokolas už vairavimą, kuomet teisė vairuoti transporto priemones yra atima.

Už tai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 424 str. 3 d. gresia bauda iki 700 eurų.

Teisė vairuoti transporto priemones šilutiškiui buvo atimta lapkričio 21 dieną, kuomet Kaune, Panerių gatvėje, patikrinimui sustabdžius jo vairuotą automobilį „Mitsubishi Pajero“, alkoholio matuokliu buvo nustatytas lengvas girtumas (0,49 promilės). Tai numatoma Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 602 str. 3 d. 

„Kuomet įtariama, kad administracinis nusižengimas padarytas asmeniui esant neblaiviam, ar apsvaigusiam nuo narkotinių, psichotropinių medžiagų, teisę vairuoti transporto priemones patvirtinantis pažymėjimas paimamas ir negrąžinamas tol, kol neįsiteisėja galutinis sprendimas“, – primena Kauno apskrities policijos pareigūnai, pabrėždami, kad sėsti už vairo privalome blaivūs, taip nerizikuodami nei savo, nei kitų eismo dalyvių sveikata bei gyvybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.