5 eurų baudą už pabėgimą iš avarijos gavusi prokurorės padėjėja išklojo savo tiesą

Po keistos avarijos Klaipėdoje kilo didžiulis konfliktas tarp automobilį vairavusios prokurorės padėjėjos ir dviratininko – mojuota kumščiais ir spardytasi.

A.Žiemelaitis ir D.Bubokienė apie incidento aplinkybes kalbėjo skirtingai.
A.Žiemelaitis ir D.Bubokienė apie incidento aplinkybes kalbėjo skirtingai.
A.Žiemelaitis ir D.Bubokienė apie incidento aplinkybes kalbėjo skirtingai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Žiemelaitis ir D.Bubokienė apie incidento aplinkybes kalbėjo skirtingai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

(„Lietuvos rytas“)

Dec 20, 2017, 5:35 PM, atnaujinta Dec 20, 2017, 5:45 PM

O dabar darbo turi tyrėjai ir ekspertai.

Incidentas nutiko Klaipėdoje, Jurginų gatvėje, lapkričio 20-ąją apie aštuntą valandą ryto.

49 metų Aloyzas Žiemelaitis sėdo ant dviračio ir išvyko į darbą. Bet nuvažiavo netoli. Siauroje gatvėje, kurios vienoje pusėje buvo pristatyta automobilių, jį kliudė lenkiantis „Mitsubishi Lancer“.

Prie vairo sėdėjo Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorės padėjėja 54-erių Daiva Bubokienė.

Jaučiasi nukentėjęs

Automobilio prispaustas dviratininkas atsitrenkė į šaligatvio kraštą, buvo pradurta dviračio padanga.

Vyras sakė girdėjęs iš paskos važiuojančio automobilio garsinius signalus, bet esą važiavo, kaip galėjo: trauktis nebuvo kur – gatvėje tyvuliavo balos.

„Galėjome pasikalbėti, rankas paspausti ir išsiskirstyti, padangą būčiau pasikeitęs, tai – ne problema.

Tačiau eismo įvykį sukėlusi moteris iššoko iš mašinos, ėmė mane stumdyti, plūsti, vadinti alkoholiku, bomžu, o kai nusprendžiau kviesti policiją, pabėgo iš įvykio vietos, paskambino vyrui – suorganizavo susidorojimą su manimi“, – pasakojo A.Žiemelaitis.

Baiminasi dėl šeimos

Kol A.Žiemelaitis laukė policijos, įvyko dar vienas incidentas. Kaip pasakojo dviratininkas, įvykio vietoje pasirodęs D.Bubokienės draugas sumušė A.Žiemelaitį.

„Bandžiau sveikintis, o jis kelis sykius mane pastūmė krūtine, kelis kartus trenkė į galvą kumščiais. Virtau ant žemės – tada ėmė spardyti, ir į galvą kliuvo“, – pasakojo vyras.

Atvykę pareigūnai nustėro išvydę sumuštąjį ir iškart iškvietė greitąją pagalbą. Vyras buvo nugabentas į ligoninę, dėl galvos ir kūno sumušimų dvi savaites turėjo nedarbingumo lapelį.

„Po to įvykio praradome saugumo jausmą. Bijau ne dėl savęs, o dėl šeimos. Žmona tamsoje baiminasi grįžti namo iš darbo. Nežinai, ką dar sugalvos“, – kalbėjo A.Žiemelaitis.

Paspruko iš baimės?

Prokurorės padėjėja D.Bubokienė išdėstė visai kitokią įvykių versiją: „Nebuvo jokio eismo įvykio, jokios žalos – aš jo net neliečiau, jis nebuvo nusviestas, važiavo toliau kaip važiavęs. Dviračio rankenos guma perbraukė per mano automobilio šoną.

Tik dėl to ir pajutau kažką. Tuomet sustojau ir išlipau.

Jis šaukė – tau reikia teises laikyti. Sakiau, kad du kartus signalizavau, nes norėjau aplenkti, o už manęs dar du automobiliai važiavo ir man pypino. Jokios reakcijos. Dar įtarimas kilo – gal į ausis kažką įsikišęs.

Jis mane pastūmė, smogė kumščiu. Jei jums vyras trenktų ir prakirstų lūpą, ar liktumėte su juo?

Jis šaukė ir skėsčiojo rankomis – man kilo įtarimų, kad jis yra išgėręs.

Sutrikau – visa drebanti sėdau į mašiną, atvažiavau į darbą, paskambinau savo draugui ir pasakiau: „Mane sumušė kaimynas“, – aiškino D.Bubokienė.

Esą ji net nesupratusi, kad A.Žiemelaitis kviečia policiją. Ji pati paskambinti negalėjo, nes buvo išsikrovusi telefono baterija.

Esą bendradarbių paraginta D.Bubokienė nuvažiavo į policiją ir pranešė, kad buvo sumušta lūpa. O paskui nuvyko į ligoninę, kad teismo ekspertai nustatytų sužalojimus.

Buvo pradėti du tyrimai

Iš įvykio vietos pasišalinusiai vairuotojai – prokurorės padėjėjai – skirta penkių eurų bauda, tačiau moteris nežada nuleisti rankų ir nusiteikusi aiškintis, ar tinkamai įvertintos įvykio aplinkybės.

Pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ne uostamiesčio, o jai pavaldi Klaipėdos rajono apylinkės prokuratūra.

Generalinė prokuratūra aiškina, kad šitaip siekiama tyrimo nešališkumo. Taip pat svarstoma, ar yra pagrindo pradėti tarnybinį patikrinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.