Vairuotojas atskleidė pavojingą „Tesla“ spragą

Pastaraisiais metais vis garsiau kalbama apie tai, kad autonominis transportas yra neišvengiama ateitis. Visgi reikia turėti omenyje, kad dabartinės technologijos dar nepasiekė norimo lygio, o visi rinkoje siūlomi automobiliai yra tik iš dalies autonominiai.

Elektromobilio saugos sistemas nusprendęs apgauti vyras nepagalvojo, kad toks jo poelgis – itin neatsakingas.<br>Ekrano nuotr.
Elektromobilio saugos sistemas nusprendęs apgauti vyras nepagalvojo, kad toks jo poelgis – itin neatsakingas.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-04 08:55

Vieni vairuotojai su tuo susitaiko, tačiau kiti iš savo mašinų tikisi daugiau nei siekia jų galimybės.

Vienas amerikietis pasipiktino tuo, kad jo „Tesla Model S P85“ kompiuteris po paskutinio programinės įrangos atnaujinimo agresyviai reikalauja vairuotojo uždėti rankas ant vairo.

Susierzinęs vairuotojas rado įdomų būdą, kaip apgauti sistemą. Jis įspraudė apelsiną ir taip atkartojo spaudimą, kuris vairui būtų daromas ranka.

Vyro manymu, mažo eismo intensyvumo kelyje toks jo elgesys niekam nekelia pavojau. Tačiau eismo saugumo požiūriu tokio jo elgesio negalima pateisinti.

Skelbdami šį vaizdo įrašą norime atkreipti dėmesį, kad nederėtų tokiu būdu apgaudinėti netobulos sistemos, kuriai reikia žmogaus priežiūros. Stebina tai, kad nemaža dalis „Tesla“ vairuotojų tai vertina kaip naudingą triuką.

Jie turėtų prisiminti, kad autonominės technologijos dar tik tobulinamos. Pasitaikė ne vienas atvejis, kai dėl jų automobiliai pateko į netikėtus eismo įvykius. Taip pat negalima pamiršti ir 2016 metų tragedijos, kai avarijoje žuvo žmogus.

Apgauti „Tesla“ įrangą sumanęs vyras sako, kad nerekomenduos šio metodo kitiems vartotojams. Jis turbūt nepagalvojo, kad taip elgtis pačiam, o vėliau apie tai skelbti internete buvo labai neatsakinga.

Šiuolaikinės autonominės sistemos negarantuoja keleivių saugumo, o toks vairuotojų elgesys tik dar labiau padidina riziką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.