Pareigūnai surengė staigmeną vairuotojams: tokio nežymėtų automobilių panaudojimo nesitikėjo

Per praėjusią savaitę daugiau nei pusė tūkstančio vairuotojų įkliuvo pareigūnams visiškai to nesitikėdami. 

 Vairuotojas telefoną maigė abiem rankomis.<br> Ekrano nuotr.
 Vairuotojas telefoną maigė abiem rankomis.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-26 13:08, atnaujinta 2018-02-26 13:55

Dauguma žino, kad kalbėti telefonu ar rašyti žinutes vairuojant yra blogai, bet paprastai telefoną padeda tik išvydę pareigūnus.

Tačiau šįkart pareigūnai surengė staigmeną vairuotojams ir tapo nematomais.

Nuo praėjusio antradienio šalies keliuose policija vykdo sustiprintas vairuotojų mobiliojo ryšio priemonių naudojimo rankomis kontrolės priemonės, atkreipiant dėmesį į kone priklausomybe tapusius, neretai pavojų saugiam eismui keliančius vairuotojų Kelių eismo taisyklių pažeidimus. 

Per penkias sustiprintos kontrolės dienas pareigūnai nustatė daugiau kaip pusę tūkstančio atvejų, kuomet vairuodami, vairuotojai naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis rankomis. 

Pažeidimams išaiškinti buvo naudojamos įvairios viešos ir neviešos kontrolės priemonės, naudojama įvairi įranga ir technika. 

Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovė Marija Kazanovič patvirtino, kad pareigūnai naudojosi viskuo, ką turi - pažeidimus fiksavo ir mobiliaisiais telefonais, ir vaizdo registratoriais, ir kameromis.

Telefonais kalbančius vairuotojus pareigūnai stebėjo ir iš nežymėtų automobilių, todėl daugybė pažeidėjų net nepastebėjo, kad buvo užfiksuoti.

Pareigūnų paviešintame vaizdo įraše matyti, kad dalis vairuotojų net nemato, kad yra stebimi, o kai kurie abejingai nužvelgia greta jų važiuojantį nežymėtą pareigūnų automobilį.

Tarp užfiksuotų pažeidimų yra ir itin įžulių atvejų, pvz., vienas vairuotojas važiuodamas visiškai paleido vairą ir įniko abiem rankomis spaudyti telefoną.

Piniginės baudos buvo paskirtos 513 vairuotojų, keletas vairuotojų neteko teisės vairuoti. 

Už naudojimąsi mobiliuoju telefonu vairuojant skiriama 60-90 eurų bauda ir gali būti atimta teisė vairuoti 1-3 mėnesius.

Lietuvos kelių policijos tarnyba žada, kad tokio pobūdžio sustiprintos kontrolės priemonės vyks iki šio mėnesio pabaigos ir bus kartojamos kiekvieną mėnesį. 

Apie panašias sustiprintos kontrolės priemones policija ne visuomet informuos iš anksto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.