Vairuotojas Kaune nufilmavo, ką sau leidžia pareigūnai: tai kainuoja teises

Sankryžoje reikia praleisti pagrindiniu keliu važiuojančius automobilius, o žiemą, sningant, reikia elgtis itin atsargiai.

 Pareigūnai apsnigtoje sankryžoje aplenkė kitą automobilį ir nuvažiavo.<br> Stop kadras.
 Pareigūnai apsnigtoje sankryžoje aplenkė kitą automobilį ir nuvažiavo.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-02 12:33, atnaujinta 2018-03-02 14:53

Tokia eismo taisyklė puikiai žinoma visiems vairuotojams, bet kaip užfiksavo Lrytas.lt skaitytojas, matyt, pareigūnai ją interpretuoja savaip.

Nenorėjo palaukti

Kaunietis Rimgaudas pasidalino įrašu, kuriame ketvirtadienio popietę videoregistratoriumi užfiksavo, kaip policijos pareigūnai, išvažiuodami iš Radvilėnų plento į K.Petrausko gatvę nusprendė nelaukti, kol į kairę pasuks priešais stovėjęs automobilis.

Nors eismas buvo gana intensyvus, pareigūnų automobilį vairavęs patrulis tiesiog nėrė pro priekyje buvusio automobilio šoną. 

Įvykio liudininkas atkreipė dėmesį, kad pareigūnai nebuvo įsijungę švyturėlių, o gatvė tuo metu buvo slidi, nevalyta.

„Galvoju, ar jie būtų supykę, jei prieš juos būčiau taip išvažiavęs?“ – pareigūnų poelgį ironizavo Rimgaudas. Jis spėjo, kad kitas vairuotojas tikrai būtų gavęs baudą už tokį poelgį.

Bauda ir teisės vairuoti atėmimas

Pagal kelių eismo taisykles, prieš pradėdamas lenkti vairuotojas privalo įsitikinti, kad transporto priemonės, važiuojančios priekyje ta pačia eismo juosta, vairuotojas nerodo kairiojo posūkio signalo. Taip pat lenkti draudžiama sankryžose. 

Už lenkimą vietose, kuriose pagal KET draudžiama lenkti, skiriama 170-230 eurų bauda ir atimama teisė vairuoti 3-6 mėnesius.

Kauno m. VPK atstovė pažadėjo, kad atsakingi asmenys įvertins, ar pareigūnai padarė pažeidimą.

„Dėkojame už pateiktą vaizdinę medžiagą. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai priims sprendimą vairuotojo atžvilgiu prieš tai įvertinę vaizdinėje medžiagoje matomą policijos pareigūno manevrą bei galimas tokio elgesio kelyje priežastis“, – tvirtino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.