Vilkikų vairuotojų poelgis sujaudino tūkstančius: kelią užblokavo dėl kilnaus tikslo

Ankstyvą antradienio rytą trylika vairuotojų šalia Detroito (JAV) esančiame greitkelyje po viaduku suformavo įspūdingą vilkikų su puspriekabėmis eilę.

Padedami policijos pareigūnų vilkikų vairuotojai po viaduku suformavo glaudžią eilę. <br>Mičigano valstijos policijos nuotr.
Padedami policijos pareigūnų vilkikų vairuotojai po viaduku suformavo glaudžią eilę. <br>Mičigano valstijos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 9:40 PM

Jų veiksmus koordinavo Mičigano valstijos policijos pareigūnai.

Sureagavo žaibiškai

Ši keista rikiuotė buvo reikalinga dėl itin jautrios priežasties - neleisti susižaloti nuo tilto norėjusiam nušokti vyrui. 

Balandžio 24 dieną, maždaug 3 val. ryte ant viaduko įsitaisęs asmuo norėjo šokti žemyn. Tačiau jį pastebėję policijos pareigūnai žaibiškai ėmėsi veiksmų.

Greitkeliu judėjusius automobilius jie nukreipė link išvažiavimų, o vilkikų vairuotojų paprašė suformuoti glaudžią liniją po viaduku.

Mičigano valstijos policijos atstovas leitenantas Michaelis Shawas spaudai portalui jalopnik.com sakė, kad susidarius panašioms situacijoms tai yra standartinė procedūra.

Anot jo, tiesiog iki šiol tokie gelbėjimo veiksmai nebuvo paviešinti. Be to, paprastai slogių minčių kamuojamą žmogų pareigūnams pavyksta prikalbinti nešokti greičiau, nei surenkama vilkikų rikiuotė.

Įprastai stato mažiau

Pareigūnas paaiškino, kad ši priemonė naudojama tiems atvejams, jei žmogus neišsilaikęs nuslystų arba jei policininkams nepavyktų jo perkalbėti.

„Tokiu atveju jis kristų ne 15 ar 20 pėdų (4–6 metrus – red. past.) iki apačioje esančios kelio dangos, o vos porą“, – komentavo jis.

M. Shawas pripažino, kad atvejai, kuomet vilkikai statomi per visą greitkelio plotį – nedažni.

Anot jo, įprastai, kol pareigūnas kalba su žmogumi, pastatomi vienas arba du sunkvežimiai.

„Šį kartą asmuo viršuje buvo ilgą laiką, todėl mes spėjome sustatyti visą vilkikų eilę“, – sakė pareigūnas.

Jis pasakojo, kad pareigūnams pavyko pabendrauti su ant viaduko stovėjusiu vyru. Taip pat buvo įtraukti jo šeimos nariai ir galiausiai pavyko įkalbėti vyrą nešokti žemyn.

„Vyriškis buvo pristatytas į vietos ligoninę, kur jam buvo suteikta pagalba“, – komentavo M. Shawas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.