Kine išgarsėjęs „Vabalas“ populiarumu nenusileidžia šnipų automobiliams

Filmuose ir serialuose automobiliai dažnai būna ne mažiau svarbūs nei patys aktoriai. Pagrindinių herojų automobiliai ar jų kopijos susilaukia didelio dėmesio – žmonės nori prisiliesti prie automobilių, tarnavusių į kino istoriją patekusiems herojams.

Herbiu pavadintas „Vokswagen Beetle“ iš filmo „Meilės vabalas“ (angl. „The Love Bug“).<br>Organizatorių nuotr.
Herbiu pavadintas „Vokswagen Beetle“ iš filmo „Meilės vabalas“ (angl. „The Love Bug“).<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2018, 3:34 PM

Visgi didžiulio populiarumo gali sulaukti ne tik agentui 007 ar Betmenui priklausę prabangūs automobiliai, bet ir tokie gatvėse sutinkami modeliai, kaip „Volkswagen Beetle”.

Hipių autobusiukas

Neatsiejamas praeito amžiaus 7–8 dešimtmečių atributas – „Volkswagen“ hipių autobusiukas. Šis automobilis neatsikiriamu kino atributu.

2006 metais sukurtoje ir du „Oskarus” laimėjusioje juostuoje „Mažoji mis“, (angl. „Little Miss Sunshine“) sulūžęs 1978 metais „Volkswagen Station Wagon T2“ autobusiukas tapo filmo centrine figūra.

Būtent juo viena keisčiausių kino istorijoje užfiksuotų šeimų – Hūveriai – leidosi į kelionę, kurioje siekė įgyvendinti savo svajones.

Su hipių laikais siejamas 1968 metų autobusiukas užfiksuotas ir viename populiariausių visų laikų serialų „Dingę“ (angl. „Lost“).  

Įtempto siužeto istorija vaizduoja lėktuvo katastrofą išgyvenusius ir negyvenamoje saloje atsidūrusius herojus, kurie netikėtai saloje atranda važiuojantį „Volkswagen“ autobusiuką.

Legendinis „Vabalas“

Prieš 50 metų kino ekranuose pirmą kartą pasirodęs „Vokswagen Beetle“ „vabaliukas“ vardu Herbis, užkariavo daugybės žiūrovų širdis.

53 numeriu pažymėtas lenktyninis „Meilės vabalas“ (angl. „The Love Bug“) buvo savarankiškai mąstantis ir veikiantis automobilis.

Filmo kūrėjai tarsi numatė ateitį, kurioje automobiliai tampa vis išmanesni. Nors „Disney“ kompanija ankstyvose filmo dalyse ir neleido rodyti „Vokswagen“ ženklo, šis modelis tapo vienu iš geriausiai atpažįstamų visų laikų automobilių modelių.

Naudojo veiksmo filme

Įtempto siužeto filmus bei trilerius dažniausiai lydi lenktyniniai ar itin prabangūs automobiliai. Visgi 2012 metų tris „Oskarus” laimėjusioje įkaitų dramoje apie Irano revoliuciją „Argo“ herojus veža autobusiukas „Vokswagen Kombi“.

1979 metų įvykius perteikiančioje, Beno Afleko režisuotoje dramoje „Kombi“ autobusiukas naudojamas  išlaisvinant įkaitus, kurie apsimeta filmą Teherane kuriančia komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.