Į Lietuvą važiavęs vilkiko vairuotojas Vokietijoje sukėlė avariją ir stipriai apsijuokė

Sekmadienį Vokietijoje įvyko avarija, kurios aplinkybes absurdiškumu būtų sunku aplenkti. 

Butelį degtinės išgėręs lenkas nusprendė važiuoti link Lietuvos.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Butelį degtinės išgėręs lenkas nusprendė važiuoti link Lietuvos.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 8:18 PM

Iš Ispanijos į Lietuvą važiavęs vilkiko vairuotojas prisigėrė tiek, kad lygioje vietoje sudaužė sunkvežimį, puolė pareigūnus ir galiausiai prišlapino policijos automobilyje.

Kaip pranešė Bavarijos regijono pareigūnai, nelaimė įvyko sekmadienio naktį. 68-erių metų lenkas, su vilkiku išvažiuodamas iš poilsio aikštelės, apie 70 km/val. greičiu nestabdydamas rėžėsi į betoninį A9 autostrados atitvarą ir užtvėrė kelią, pranešė frankenpost.de.

Daugybę pranešimų gavę pareigūnai bemat atvyko į įvykio vietą ir rado vyriškį iškritusį iš kabinos ant asfalto. Vairuotojas buvo nesusižeidęs, bet nuo jo trenkė stiprus alkoholio kvapas, o kelnės buvo atsegtos ir nusmauktos žemyn.

Vairuotojas bandė pulti prie jo atvykusius pareigūnus, bet mosikavimas kumščiais buvo toks nekoordinuotas, kad policininkai nusprendė jam nepateikti kaltinimų užpuolimu.

Kaip išsiaiškino vietos pareigūnai, vyras važiavo iš Ispanijos į Lietuvą ir šeštadienio popietę sustojo aikštelėje pailsėti. Tačiau vietoje poilsio jis nusprendė kažką atšvęsti ir išgėrė mažiausiai butelį degtinės.

Šiek tiek po vidurnakčio jis nusprendė tęsti kelionę, bet toli nenuvažiavo. Išsukęs iš aikštelės jis pasiekė maždaug 70 km/val greitį ir akceleruodamas rėžėsi į kelio atitvarą.

Agresyvus vyras atsisakė pūsti į alkotesterį, todėl pareigūnai jį nuvežė į ligoninę paimti kraujo mėginio girtumui nustatyti. Tačiau vairuotojas čia „pasižymėjo“ dar kartą – jis nusišlapino tiesiog ant policijos automobilio sėdynės.

Tuo tarpu gelbėjimo tarnybos nuo kelio patraukė stipriai sudaužytą vilkiką. 

Preliminariais duomenimis, jo girtumas siekė tarp 2-3 promilių. Pareigūnai neslėpė, kad dėl to vyras tikrai praras teisę vairuoti ir jau prarado darbą. 

Pirminiu vertinimu, vilkikui ir kelio barjerui padaryta žala siekia apie 50 tūkst. eurų, o kadangi draudimas negalioja, jei avarija sukeliama girto vairuotojo, alkoholiui neatsispyrusiam vyrui teks brangiai sumokėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.