„Opel Astra“ vairuotojas gavo baudą už greitį, kurio nepasiekia joks superautomobilis

Belgų vairuotojas gavo baudą už tai, kad su savo „Opel Astra“ važiavo neįtikėtinu 696 km/val. greičiu. Tokį pusę garso greičio siekiantį jo nusižengimą užfiksavo netoli Prancūzijos sienos esančiame miestelyje įrengtas radaras, skelbia „The Telegraph“.

Toks greitis būtų labai artimas dabartiniam pasaulio rekordui.<br>Lrytas.lt montažas.
Toks greitis būtų labai artimas dabartiniam pasaulio rekordui.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2018, 3:03 PM, atnaujinta May 16, 2018, 5:19 PM

Matuoklis pastatytas kelio atkarpoje, kurioje galioja 50 km/val. greičio ribojimas, todėl vyrui grėsė didesnė nei 3200 eurų bauda.

Įsivėlė klaida

Tokio didžiulio greičio negali išvystyti joks serijinės gamybos automobilis, taip pat jis nepasiekiamas ir kitaip nei tiesia linija galintiems važiuoti sportiniams bolidams.

Taip skriedama mašina per sekundę įveiktų 193 metrus.

„Astra“ šiuo atveju, apskritai, būtų arti automobilio, kurio ratus suka stūmoklinis vidaus degimo variklis, pasaulio rekordo. Šiuo metu jis siekia 706,5 km/val.

Pranešime, kurį gavo belgas, taip pat nurodyta, kad įvertinus paklaidą greitis buvo sumažintas iki 654,24 km/val.

Galiausiai paaiškėjo, kad tai buvo kompiuterio klaida. Vietos žiniasklaida skelbė, kad netikslus greitis buvo nurodytas dėl programavimo netikslumo.

Baudą vis tiek gaus

Keletą kartų peržiūrėjęs baudos kvitą neįvardintas vairuotojas persiuntė laišką atsakingai Belgijos transporto institucijai reikalaudamas paaiškinimo.

Po papildomo duomenų patikrinimo paaiškėjo, kad jis važiavo maždaug 60 km/val. greičiu. Tai reiškia, kad belgas visgi gaus baudą.

Socialiniame tinkle patalpinta pranešimo nuotrauka sulaukė didžiulio internautų dėmesio. Per keletą valandų į ją sureagavo daugiau nei 3000 žmonių.

Komentatoriai juokavo, kad vairuotojui, kuris su „Astra“ sugeba pasiekti beveik 700 km/val. greitį nėra jokios prasmės pirkti „Lamborghini“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?