Ne į savo automobilį sėdusi moteris dviem savaitėm tapo nusikaltėle

Ontarijaus provincijoje (Kanada) moteris daug kam sukėlė rimtų nepatogumų po to, kai savo nuomotą juodą „Nissan Sentra“ sedaną supainiojo su greta stovėjusiu tokios pats spalvos „Infiniti QX50“ visureigiu. 

Automobilius stovėjimo aikštelėje supainiojusio moteris netyčia tapo vagile.<br> Gamintojo nuotr.
Automobilius stovėjimo aikštelėje supainiojusio moteris netyčia tapo vagile.<br> Gamintojo nuotr.
 „Nissan Sentra“ sedanas.<br> Gamintojo nuotr.
 „Nissan Sentra“ sedanas.<br> Gamintojo nuotr.
„Infiniti QX50“ miesto visureigis.<br> Gamintojo nuotr.
„Infiniti QX50“ miesto visureigis.<br> Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 15, 2018, 8:58 PM

Kaip pranešė CBC radijas, sulaukęs skambučio apie tai, kad vairuotoja mėgino nuomos firmai grąžinti vogtą automobilį, policijos pareigūnas Tommy MacKay iš karto suprato, kad tai nebus eilinė byla. 

„Pirma mintis buvo apie tai, kad reikėtų išsiaiškinti, iš kur ji gavo tą transporto priemonę. Taip pat nerimavau dėl to, kaip reikės senyvo amžiaus moteriškei uždėti antrankius“, – prisiminė jis.

Susipainiojo aikštelėje

Istorija prasidėjo birželio pabaigoje, kai moteris maždaug už valandos kelio nuo Monrealio įsikūrusio Korvalo miesto „Ren–A–Car“ kompanijoje išsinuomojo juodą „Nissan Sentra“ sedaną. 

T. MacKay pasakojo, kad vairuotoja per tris ar keturias minutes nuvažiavo iki artimiausio prekybos centro įsigyti maisto produktų. 

„Išėjusi į lauką ji pajudėjo ten, kur buvo pastačiusi savo automobilį, pamatė žvilgančią juodą mašiną, sėdo į vidų ir nuvažiavo“, – trumpai pakomentavo pareigūnas.

Paaiškėjo, kad automobilis, kurį ji palaikė savo nuomotu „Nissan“ iš tiesų buvo 2015 metų „Infiniti QX50“. Tai yra miesto visureigis, o ne sedanas, kokį buvo išsinuomojusi moteris.

Abiejuose automobiliuose buvo beraktė užvedimo sistema. Pagyvenęs vyras tiesiog buvo palikęs savajame „Infiniti“ pultelį, todėl įsibrovėlė netrukdoma nuvažiavo. 

Ji net nepagalvojo, kad sėdi svetimoje mašinoje. 

Važinėjo dvi savaites

„Moteris dvi savaites važinėjo po miestą ramiai tvarkydama kasdieninius reikalus“, – pridūrė T. MacKay.

Kas iš tiesų nutiko, greičiausiai suprato automobilių nuomos kompanijos vadybininkas.

Supratęs, kad prekybos centro stovėjimo aikštelėje nebėra jo visureigio „Infiniti“ savininkas atvyko į tą pačią firmą išsinuomoti mašinos. 

„Kalbėdamas su klientu vadybininkas išsiaiškino, kad neseniai buvo pavogtas juodas vyro automobilis“, – sakė T. MacKay.

Praėjus dviem savaitėms moteris minėtai kompanijai mėgino grąžinti tą pačią vogtą transporto priemonę ir darbuotojui tapo viskas aišku. 

Priekaištavo dėl nešvaros

Vadybininkas dar bandė paaiškinti moteriai, kad kompanija tokių modelių nenuomoja, tačiau klientė nebuvo nusiteikusi klausytis. 

„Ji buvo nepatenkinta dėl nešvarios peleninės, popierių daiktadėžėje ir golfo lazdų bagažinėje. Moteris priekaištavo, kad jai buvo išnuomotas nešvarus automobilis“, – kalbėjo T. MacKay.

Senyvo amžiaus vairuotoja nereagavo į vadybininko komentarus, kol ši nenuvežė jos į prekybos centro aikštelę, kurioje stovėjo jos paliktas „Nissan“. 

Tuo pat metu kompanijos darbuotojas susisiekė su policija. 

T. MacKay pasakojo, kad policijoje dirba 11 metų, bet per visą tą laiką nebuvo matęs nieko panašaus. Visgi pareigūnas pasidžiaugė, kad šį kartą viskas baigėsi laimingai. 

Kaltinimų išvengė

Kornvalo policijos tarnyba savo socialinio tinklapio paskyroje įdėjo pranešimą, kuriuo ragino vairuotojus nepalikti raktų ir pultelių automobiliuose tuo metu, kai jie stovi. 

Esą niekada negali žinoti, kas sumanys juos pasiskolinti.

T. MacKay pridūrė, kad moteriai nebuvo pareikšti jokie kaltininkai. Anot pareigūno, jai pačiai buvo labai nejauku, o vyras, kurio „Infiniti“ buvo nuvarytas, gerai pasijuokė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.