Karina Krysko-Skambinė nusipirko naują automobilį: „Tokio iki šiol nesu turėjusi“

Saugumas, taupumas, komfortas, dydis ir tik po to – spalva, šiuolaikiški dizaino sprendimai bei akį traukianti išvaizda. Tokia eilės tvarka dainininkė Karina Krysko-Skambinė išrikiavo jos pasirinkimą nulėmusius automobilio parametrus. 

 Karina Krysko-Skambinė nusipirko „Seat Arona".<br> Organizatorių nuotr.
 Karina Krysko-Skambinė nusipirko „Seat Arona".<br> Organizatorių nuotr.
 Karina Krysko-Skambinė nusipirko „Seat Arona".<br> Organizatorių nuotr.
 Karina Krysko-Skambinė nusipirko „Seat Arona".<br> Organizatorių nuotr.
 Karina Krysko-Skambinė nusipirko „Seat Arona".<br> Organizatorių nuotr.
 Karina Krysko-Skambinė nusipirko „Seat Arona".<br> Organizatorių nuotr.
 Karina Krysko-Skambinė nusipirko „Seat Arona".<br> Organizatorių nuotr.
 Karina Krysko-Skambinė nusipirko „Seat Arona".<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-08-01 11:35, atnaujinta 2018-08-01 12:52

Jau kelias savaites žinoma moteris vairuoja naują „Seat Arona“ miesto visureigį. 

„Paieškos truko neilgai – gal apie mėnesį. Sakyčiau, šįkart viskas pavyko kaip niekad greitai. Rinkdamasi atsižvelgiau į nusimanančių žmonių nuomones ir patarimus. Tai labai padėjo sutaupyti laiko. Kai atradau šį variantą ir pati jį išmėginau, galutinį sprendimą priėmiau kone iškart. 

Automobilis man – lyg antrieji namai, todėl išties turi būti saugus, patogus, ekonomiškas. Ir gražus“, – šviežiais įspūdžiais dalijosi dainininkė, pabrėždama, kad pirmiausia ji paisė praktiškumo, o tik po to kreipė dėmesį į „moteriškus“ niuansus. 

Mėgo paspausti

Apie „velnišką greitį“ ir „superlenktynes“ dainuodavusi grupės „69 danguje“ narė prisipažįsta anksčiau išties mėgdavusi smarkiau spustelėti akceleratoriaus pedalą, tačiau dabar prie vairo ji kur kas atsargesnė ir beatodairišką lėkimą palikusi praeityje. Esą skubėti galima ir apgalvotai.

Šiuos žodžius tarsi patvirtina jos naujojo krosoverio techniniai parametrai. „Seat Arona“ FR versiją su gausiausia papildomos įrangos komplektacija pasirinkusi atlikėja nusprendė apsiriboti vieno litro darbinio tūrio 115 AG turbininio variklio ir septynių laipsnių automatinės pavarų dėžės deriniu.

Žvalgytis naujo automobilio Karina nusprendė neapsikentusi vis dažnesnių vizitų pas meistrus su anksčiau turėtu korėjietišku visureigiu. Nors šis tebuvo septynerių metų senumo, su kiekviena diena rūpesčių vis daugėjo, o tai nekėlė pasitikėjimo išsiruošus į ilgesnes keliones. Be to, jai norėjosi kiek mažesnio, ne tik užmiesčio keliams, bet ir judriam eismui mieste tinkamo modelio.

Pasirinko neišsiskirti

K. Krysko-Skambinė sako, kad vasara jai – pats darbų įkarštis. Kaune gyvenanti atlikėja dažniausiai kursuoja pajūrio link. Kartais tokį maršrutą tenka įveikti net kelis kartus per savaitę. Naujuoju „Seat Arona“ per pirmas kelias savaites ji nuvažiavo apie 2 tūkst. km. 

Tai jau ketvirtas automobilis per visą jos „vairuotojišką“ karjerą.

„Žinau, kad spalvų gamoje yra pačių įvairiausių pasirinkimų ir netgi galima pagal savo norus sukomponuoti dviejų kėbulo spalvų derinį, tačiau šįkart išlikau konservatyvi – nenorėjau išsiskirti. Juodos spalvos automobilio iki šiol nesu turėjusi, tad labai troškau būtent juodo, nors jį ir teks dažniau plauti“, – apie iš anksto nusistatytą kriterijų pasakojo moteris.

Tik šių metų pradžioje Lietuvą pasiekęs debiutinis „Seat“ gamintojo SUV modelis „Arona“ Karinai pasirodė artimas ir savo ispanišku temperamentu. Ji tvirtina nesanti karštakošė, tačiau slepianti savyje tam tikrų pietietiškų savybių.

Paklausta, ką patartų kitiems, įnikusiems į naujos transporto priemonės paieškas, Karina nedvejodama pirmiausia siūlė rasti patikimus specialistus, gerai išmanančius automobilių subtilybes. Vadovaujantis jų rekomendacijomis, daugeliui galvos skausmą keliantis paieškų procesas gali tapti visai turiningu ir įdomiu užsiėmimu. 

Vairuotojoms dainininkė linkėjo nepasiduoti vien emocijoms ir stengtis išlaikyti aukso vidurį tarp intuicijos ir šalto bei racionalaus proto.

„Pirmiausia automobilis, ypač jeigu jis daug eksploatuojamas, turi būti saugus, patvarus, patogus ir techniškai tvarkingas. Būtent patikimumo ypatingai norėjosi, kad būčiau tikra, jog visada pasieksiu kelionės tikslą ir neliksiu stovėti pusiaukelėje. 

Žinoma, kaina irgi ne paskutinėje vietoje. Šiais laikais esama daug įvairių technologijų, tad kodėl gi viso to neišbandžius ir nepasinaudojus jų teikiamais privalumais, jei tik leidžia galimybės. Galbūt mažiausiai reikėtų kreipti dėmesį į grožį, nors, ką čia slėpti, man tai irgi gana svarbu“, – sakė ji.

Nuo elektronikos iki veidrodėlio

Vardindama dažniausiai naudojamą komforto įrangą, ji juokavo šiomis dienomis per karščius iš naujo atradusi oro kondicionieriaus teikiamą malonumą, mat senajame automobilyje šis agregatas buvo sugedęs. Ilgesnėse kelionėse po Lietuvą praverčia navigacija bei intuityvus autopilotas, reaguojantis į priekyje atsiradusią kliūtį bei automatiškai lėtinantis automobilio greitį. 

Pakeliui į koncertus improvizuotoms „repeticijoms“ prie vairo dainininkė pasitelkia kokybišką garso sistemą, o dar vienu naudingu atradimu jai tapo didžiulis liečiamas multimedijos ekranas ir valdymo sistemoje įdiegta lietuvių kalba. 

Be to, nors ir neturi problemų dėl automobilio statymo ankštose aikštelėse, ji mielai naudojasi „stebuklingu“ mygtuku – automatine parkavimo sistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.