„Regitrai“ – VRM įspėjimas dėl pirkimų skaidrumo

Vidaus reikalų ministerijos Korupcijos ir vidaus tyrimų skyriaus specialistai baigė patikrinimą dėl valstybės įmonės „Regitra“ pirktų paslaugų iš MB „Conversio“. Tyrimas pradėtas viešai pasirodžius informacijai apie galimai neskaidriai kompanijos laimimus pirkimus viešajame sektoriuje. 

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas įspėjo „Regitros“ direktorių ir nurodė imtis priemonių, kad būtų užtikrinti skaidrūs viešųjų pirkimų procesai.<br>T.Bauro nuotr.
Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas įspėjo „Regitros“ direktorių ir nurodė imtis priemonių, kad būtų užtikrinti skaidrūs viešųjų pirkimų procesai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2018, 10:11 AM

„Regitra“ informavo, kad rinkoje bandė įsigyti statybų eksperto vertinimo paslaugą. Siekta įsigyti statybų sąmatų vertinimą už ne daugiau nei 5000 eurų. 

Dukart konkursai, vykdyti per centrinę viešųjų pirkimų informacinę sistemą, baigėsi nesėkmingai. 

Vėliau darbuotojas, atsakingas už pirkimo vykdymą, parengė rinkos tyrimą ir pasitaręs su tiesioginiu vadovu nusprendė, kad paslauga bus perkama iš teisininkų įstaigos. 

Sutartis buvo įvykdyta. Atliktų darbų vertė 4400 eurų. 

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas įspėjo „Regitros“ direktorių ir nurodė imtis priemonių, kad būtų užtikrinti skaidrūs viešųjų pirkimų procesai. 

Jei tai nebus padaryta, bus vertinamas paties direktoriaus atsakomybės klausimas. 

„Pirkimas atliktas laikantis procedūrų, tačiau kodėl nuspręsta eksperto paslaugas statybos sąmatoms  pirkti iš teisininkų įmonės ir kas pasiūlė būtent šią įmonę taip ir liko neaišku. 

Tai kelia abejonių dėl konkurso skaidrumo, tačiau tvirtų įrodymų apie galimus susitarimus – nerasta“, – sakė vidaus reikalų ministras E. Misiūnas. 

Vidaus reikalų ministerija informuota, kad šiuo metu „Regitra“ rengia viešųjų pirkimų valdymo tvarkos aprašą, kuriame bus nustatyta atsakomybė už rinkos tyrimų atlikimą ir galimų tiekėjų parinkimą bei šių procedūrų kontrolė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.