Klaida Vilniuje: vos po savaitės nuo remonto gatvę rausė dėl kvailos priežasties

Nuo senos tvarkos – nė per nago juodymą: pasirodo, Žvėryne, Vytauto gatvėje, pirmasis lopas atsirado prabėgus vos savaitei po remonto darbų.

Išasfaltavus gatvę buvo susigriebta, kad reikia įmontuoti transporto jutiklius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Išasfaltavus gatvę buvo susigriebta, kad reikia įmontuoti transporto jutiklius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-18 10:25

Pirmasis lopas atsirado netoli Vytauto ir Latvių gatvių sankryžos.

Pastebėjęs, kaip rausiama vos tik prieš savaitę suremontuota gatvė, netoli gyvenantis Juozas piktinosi: „Taip neturėtų būtų. Tai lėšų švaistymas.“

Pamiršo jutiklius

Įmonės „Vilniaus vandenys“ komunikacijos koordinatorė Jūratė Rupšienė tikino, kad vandentiekio ir nuotekų tinklai Žvėryne buvo remontuojami dar prieš Vytauto gatvės asfaltavimą.

Savivaldybės įmonės „Grinda“ atstovai prisiekinėjo taip pat neardę ką tik išasfaltuotos gatvės. O savivaldybės atstovė Neringa Kolkaitė tvirtino, kad tokiems darbams būtinas leidimas – savavaliauti nevalia.

Pasirodo, kad pirmas lopas atnaujintoje Vytauto gatvėje atsirado savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ iniciatyva. Šios įmonės Miesto eismo organizavimo departamento vadovas Aleksejus Apanovičius sakė, kad atnaujinant gatvę kartu su senąja danga freza buvo išgremžti ir transporto jutikliai – vadinamosios indukcinės kilpos.

Kad jų nebėra, apsižiūrėta tik išasfaltavus gatvę. Tad tuos jutiklius teko iš naujo sumontuoti, kad būtų užfiksuoti transporto srautai gatvėje, tinkamas eismo reguliavimas ir valdymas.

Išasfaltavo per tris dienas

Beveik 700 metrų ilgio Vytauto gatvės atkarpoje bendrovės „Grinda“ darbuotojai tris naktis darbavosi, kol paklojo naują ištisinio asfalto dangą.

Jie taip pat pakeitė nusidėvėjusius bortus, suremontavo šulinius ir atnaujino šaligatvius.

Atnaujinant Vytauto gatvę sutvarkyti ir įvažiavimai į kiemus, pažeminti šaligatvių bortai ties perėjomis, įrengta speciali danga bei signaliniai paviršiai ties pėsčiųjų perėjomis, kurie žmonėms, turintiems regėjimo negalią, padės saugiau pereiti judrią gatvę. Vytauto gatvės atkarpoje atnaujintas ir ženklinimas.

Per tris naktis buvo paklota apie 7 tūkst. kvadratinių metrų naujos asfalto dangos.

Per remontą apie pusšimtį sunkvežimių atvežė 670 tonų asfalto. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.