Į Kelių direkciją grįžęs ir nė dienos nedirbęs Daivis Zabulionis gaus dar vieną įspūdingą sumą

Teismas nusprendė, kad su „MG Baltic“ siejamas Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo pavaduotojas Daivis Zabulionis ir antrą kartą iš pareigų buvo atleistas neteisėtai, jam priteista 13,2 tūkst. eurų kompensacija už priverstines pravaikštas.

Daivis Zabulionis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daivis Zabulionis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2018, 1:40 PM, atnaujinta Aug 20, 2018, 2:13 PM

D. Zabulionio atleidimą neteisėtu pirmadienį paskelbė Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Tačiau pareiškėjas į darbą negrąžinamas, nes teismo vertinimu, nebus sudarytos sąlygos dirbti.

Tūkstančiai eurų - už procedūras

Teisėja Irena Paulauskienė sakė, kad atleidimas pripažintas neteisėtu, nes pažeistos procedūros.

„Kai pirmą kartą atleido iš tarnybos, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nustatė, kad padaryti procedūriniai pažeidimai, grąžino į darbą. Kai jį grąžino į darbą, tada Kelių direkcija atnaujino tyrimą, manydama, kad tyrimą gali atnaujinti. Tačiau atnaujinti tyrimą nebuvo teisinio pagrindo“, – BNS sakė teisėja.

Pasak jos, padarytų procedūrinių pažeidimų pakanka pripažinti atleidimą neteisėtu. 

Teismo sprendimas nėra galutinis, jis dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas BNS teigė, kad direkcija skųs teismo sprendimą.

„Be abejonės. Teisininkai dar nepristatė man šio klausimo, bet vienareikšmiškai skųsime“, – sakė V. Andrejevas.

Pripažindamas D. Zabulionio atleidimą neteisėtu, Vilniaus apygardos administracinis teismas jam priteisė ir daugiau kompensacijų – remiantis Darbo kodeksu kaip papildoma priteista 2,6 tūkst. eurų kompensacija.

Be to, priteista sumokėti po daugiau nei 127 eurus už kiekvieną dieną (neatskaičius su darbo santykiais susijusių mokesčių/įmokų) nuo šio teismo sprendimo iki jo įsiteisėjimo, tačiau ne ilgiau kaip už vienus metus.

Pareiškėjo reikalavimas dėl 15 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo atmestas, teismas paskelbė, kad ne šio teismo kompetencijoje yra bylos dėl neturtinės žalos atlyginimo dėl garbės ir orumo galimo pažeidimo.

Pirma kompensacija - 30 tūkst. eurų

Pirmą kartą iš pareigų D. Zabulionis atleistas pernai kovą dėl neskaidrių ryšių su koncerno „MG Baltic“ ir bendrovės „Kauno tiltai“ vadovais.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) vasarį patenkino D. Zabulionio skundą ir nurodė jį gražinti į buvusias pareigas, taip pat liepta išmokėti jam beveik 30 tūkst. eurų kompensaciją. Į darbą jis grąžintas vasario pabaigoje.

Tada, teismo sprendimu į darbą Kelių direkcijoje grąžintas ir vasario 26 dieną pradėjęs dirbti direktoriaus pavaduotojas D.Zabulionis buvo bemat laikinai nušalintas nuo pareigų, siekiant išsiaiškinti visas su jo veikla susijusias ir teisėsaugos pažymose nurodomas aplinkybes. 

Laikinasis Kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas tuo metu pranešė, kad D. Zabulionis nušalintas vėliausiai iki kovo 21 dienos, kol komisija pateiks savo išvadas.

D. Zabulionis kovo 21 dieną buvo antrą kartą atleistas.

Galimą jo tarnybinį nusižengimą tyrusi Kelių direkcijos komisija nustatė, kad jis šiurkščiai nusižengė valstybės tarnautojo pareigoms ir valstybės tarnautojo etikos principams, diskreditavo valstybės tarnybą ir pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Kilo įtarimų

Teisėsauga įtaria, kad D. Zabulionis į aukštas pareigas Kelių direkcijoje buvo paskirtas buvusio koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio ir tuometinio bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininko Nerijaus Eidukevičiaus dėka.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymoje teigiama, kad susitikimų su verslininkais metu D. Zabulionis galėjo perduoti tarnybinę paslaptį turinčią informaciją. Tuo metu D. Zabulionis tikina, kad su R. Kurlianskiu jį siejo ilgametė, apie 30 metų trunkanti asmeninė pažintis, judviejų šeimos tarpusavyje bendravo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.