Nuo rugsėjo 1-osios – sostinės viešojo transporto tvarkaraščių pakeitimai

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ informuoja, kad nuo rugsėjo 1 dienos Vilniuje keisis visų greitųjų maršrutų autobusų, visų maršrutų troleibusų ir daugumos maršrutų autobusų tvarkaraščiai. 

 Greitasis 3G maršruto autobusas.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 Greitasis 3G maršruto autobusas.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 89-ojo maršruto autobuso maršruto schema.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 89-ojo maršruto autobuso maršruto schema.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 27, 2018, 9:57 AM

Jie koreguojami atsižvelgiant į prasidėjusį rudens sezoną ir dėl to išaugusius viešojo transporto keleivių srautus. 

Įmonės skelbia, kad įgyvendindama viešojo transporto tvarkaraščių pakeitimus taip pat atsižvelgė į keleivių prašymus suderinti skirtingų maršrutų grafikus ir priderinti tvarkaraščius prie mokymo įstaigų pamokų laiko bei popamokinės veiklos.

Iš viso Vilniaus gatvėmis nuo rugsėjo 1 dienos darbo dienomis kursuos 188 troleibusai ir 400 autobusų, o savaitgaliais ir šventinėmis dienomis – 107 troleibusai ir 234 autobusai. 

Tęsiant rekordinį sostinės viešojo transporto atnaujinimą, rugsėjo pradžioje mieste važiuos 171 naujas autobusas, o iki metų pabaigos jų iš viso bus net 250. 

Žadama, kad dar šiais metais vilniečiai galės išbandyti ir naujuosius troleibusus. 

Atsižvelgė į pasiūlymus 

Šių metų pavasarį „Susisiekimo paslaugos“ pirmą kartą pakvietė keleivius teikti pasiūlymus vasaros tvarkaraščiams, o liepos mėnesį  – prisidėti prie rudens sezono autobusų ir troleibusų eismo tvarkaraščių sudarymo. 

Nuo liepos 16 dienos interneto tinklalapyje stops.lt keleiviams buvo pateikta informacija apie planuojamus rudens sezono viešojo transporto pakeitimus, o patys keleiviai galėjo teikti savo pasiūlymus tvarkaraščiams. 

Įmonė iš viso sulaukė 167 pasiūlymų, iš kurių 127 – dėl tvarkaraščių, o likę 40 – dėl esamų maršrutų trasų korekcijų. 

Viešojo transporto organizavimo specialistams įvertinus gautus keleivių pasiūlymus bei pakeitimų galimybes, nuo rugsėjo bus atsižvelgta į daugiau nei pusę prašymų, susijusių su rudens tvarkaraščiais.   

Keleivių laukia ir kitos naujienos – atsižvelgiant į jų pasiūlymus  nuo rugsėjo 1 dienos 29-ojo bei 59-ojo maršrutų autobusai važiuodami nuo Grigiškių pusės papildomai stos stotelėje „Kauno plentas“. 

Atėjus rudens sezonui keisis ir kai kurių stotelių pavadinimai. „Paplaujos“ stotelė nuo rugsėjo vadinsis „Vilnelės“ stotele, „Audėjas“ – Drujos, o „Žalgirio“ stadiono stotelė pakeis pavadinimą į „Rinktinės“ stotelę.

Atsižvelgiant į keleivių prašymus sugrąžinamas atnaujintas 89-asis autobusų maršrutas, važiuosiantis iš Nepriklausomybės aikštės pro Senamiestį, Rasų kapines iki stoties. Šiuo maršrutu kursuos mažos talpos autobusai.

Su viešojo transporto pasikeitimais, kurie galios nuo rugsėjo 1 dienos, keleiviai galės susipažinti interneto tinklalapyje vilniustransport.lt nuo rugpjūčio 27 dienos.

Tvarkaraščių keitimo darbai viešojo transporto stotelėse bus pradėti taip pat rugpjūčio 27 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?