Vilniuje Justiniškių gyventojus nustebino naujas gatvės asfaltas

Vilniuje baigta remontuoti beveik kilometro ilgio Justiniškių gatvės atkarpa: paklota nauja asfalto danga, pakeisti kelkraščiai, sutvarkyti šaligatviai, atnaujinta viešojo transporto stotelė ir ženklinimas.

Ne tik atnaujinta Justiniškių gatvės danga, bet ir nutiestas naujas šaligatvis.
Ne tik atnaujinta Justiniškių gatvės danga, bet ir nutiestas naujas šaligatvis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-10 14:36, atnaujinta 2018-09-10 14:48

Po kone keturių dešimtmečių Justiniškių gatvėje šiemet buvo paklota 600 metrų ilgio trūkstama šaligatvio atkarpa, kuri sujungė dvi Lūžių ir Justiniškių, Justiniškių ir Rygos gatvių sankryžas.

Kardinaliai pasikeitęs gatvės vaizdas nustebino vietos gyventojus - tokio lygaus asfalto jie neprisiminė nuo tada, kai ši gatvė buvo nutiesta.

Nuo šiol rajono gyventojai galės saugiai ir patogiai pasiekti ugdymo įstaigas, viešojo transporto stoteles.

Iki metų pabaigos Justiniškių rajone, tarp Rygos gatvės ir Laisvės prospekto, bus nutiestas naujas apie 2 km dviračių takas, o šalia jo – šaligatvis. Šis takas – pirmasis Justiniškių gatvės jungties su miesto centru etapas.

Naujasis Justiniškių takas – jungtis su Laisvės prospektu – įsilies į bendrą takų sistemą, susijungs su baigiamu projektuoti nauju T.Narbuto gatvės taku, kuris bus nutiestas kitąmet.

Planuojame suprojektuoti ir likusią jungtį tarp Rygos ir Gabijos gatvių, kuri prie dabar tiesiamo tako prijungs ir Pašilaičių dviratininkus. Tai bus pagrindinės dviračių takų jungtys miesto šiaurės vakaruose.

Artimiausiu metu bus pradėtas tiesti ir naujas apie 1,5 km pėsčiųjų ir dviračių takas. Raudono asfalto dviračių takas bus tiesiamas nuo esamo naujojo dviračių tako Laisvės pr. prie „Sodros“ ir tęsis iki Pasakų parko.

L.Asanavičiūtės dviračių tako jungtis sujungs prieš 2 metus nutiestą dviračių taką Laisvės pr. ir šiemet baigiamą tiesti Architektų g. taką. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.