Edukologijos žiedo pertvarka virto dar didesne problema: turi naują planą

Dar rugpjūtį pertvarkiusi eismą Edukologijos universiteto žiede savivaldybė tikėjosi, kad čia išnyks spūstys, bet rugsėjį paaiškėjo, kad išėjo atvirkščiai.

Gatvėse aplink žiedą transporto grūstys nemažėja nei rytais, nei vakarais.<br>T.Bauro nuotr.
Gatvėse aplink žiedą transporto grūstys nemažėja nei rytais, nei vakarais.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-16 15:43

Pirmąsias dvi rugsėjo savaites – jokių kelio darbų ir eismo ribojimų Geležinio Vilko gatvėje. Tai buvo vienintelė likusi priemonė, kurios griebėsi savivaldybė, kad sumažintų transporto grūstis Edukologijos universiteto žiedo prieigose. Nesuveikė.

Paklausti, kodėl neveiksmingi rugpjūtį įgyvendinti eismo pokyčiai šioje žiedinėje sankryžoje, savivaldybės atstovai trumpai atsakė, kad pirmosios rugsėjo dienos – ne rodiklis.

Esą tada tradiciškai gatvėse padaugėja transporto priemonių, po atostogų sugrįžę vairuotojai dar būna neįpratę prie vairavimo Vilniuje.

O meras Remigijus Šimašius žadėjo, kad eismo Edukologijos universiteto žiede dar laukia pokyčiai.

Bus skelbiamos kūrybinės dirbtuvės, kurių dalyviai spręs, kaip padidinti pėsčiųjų saugumą šiame žiede. Jau numatytas ir pėsčiųjų viadukas virš žiedo, tačiau jis, mero žodžiais, turi būti išvaizdus dizaino prasme.

Pėsčiųjų viadukas sujungtų du miesto rajonus, o ateityje galvojama pasirūpinti ir pėsčiųjų, keliaujančių Geležinio Vilko tiltu, saugumu.

Rugsėjis pasitiko didžiulėmis spūstimis prieš minėtą žiedą Ukmergės gatvėje piko valandomis. Dėl to kemšasi ir Geležinio Vilko gatvė, nes automobiliai negali įsukti į Ukmergės gatvę.

Nors vairuotojai pripažįsta, kad pertvarkų Edukologijos universiteto žiede reikėjo, jie keiksnoja pertvarkytą įvažiavimą į jį. Anksčiau, nors ir pažeisdami Kelių eismo taisykles, automobiliai į žiedą įvažiuodavo ir antrąja, ir vairuotojų susikurta trečiąja eismo juosta.

Rugpjūtį iš naujo pažymėjusi važiuojamąją dalį žiede savivaldybė pritaikė jau anksčiau kituose sostinės žieduose įgyvendintą žymėjimą. Jis eismo įvykių skaičių juose sumažino net šešis kartus. Dabar artėdami prie žiedinės sankryžos vairuotojai mato stendus, iš anksto informuojančius apie eismo pakeitimus.

Kita naujovė – važiuojant Geležinio Vilko gatve nuo Ukmergės gatvės pusės ir pasirinkus pirmąją eismo juostą galima patekti į T.Narbuto, Geležinio Vilko gatves ir Konstitucijos prospektą, o pasirinkus antrąją eismo juostą – į Konstitucijos prospektą arba grįžti atgal į Ukmergės ir Geležinio Vilko gatves.

Tuo metu važiuojant iš Konstitucijos prospekto net dvi pirmosios juostos skirtos tik išvažiuoti į Geležinio Vilko gatvę. Norintys važiuoti žiedu toliau turi pasirinkti trečiąją arba ketvirtąją juostas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.