Įspūdingą sumą susišlavusi Palanga atsisako pažado vairuotojams

Šią vasarą iš automobilių stovėjimo rinkliavos kone pusės milijono eurų pajamų sulaukusi Palangos savivaldybė statyti kurorte daugiaaukščių mašinų stovėjimo aikštelių, kaip buvo planuota anksčiau, nesiruošia.

Kurorto centre esančioje Rąžės automobilių stovėjimo aikštelėje šią vasarą tik šešis vakarus nebebuvo vietos.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Kurorto centre esančioje Rąžės automobilių stovėjimo aikštelėje šią vasarą tik šešis vakarus nebebuvo vietos.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2018, 8:22 PM

Vienos krypties eismą Vytauto gatvėje įvedusi ir joje automobilių stovėjimo vietų pagausinusi Palangos savivaldybė kol kas atsisako ankstesnių planų kurorto centre šalia upelio esančią 110 lengvųjų automobilių vietų Rąžės aikštelę rekonstruoti į daugiaaukštę.

Aikštelės nebereikia?

„Jeigu ir būtų statoma dviejų aukštų aikštelė, dvigubai talpesnė ji netaptų, nes dalį ploto tektų paaukoti kolonoms ir antram išvažiavimo keliui.

Efektą duotų mažiausiai trijų aukštų aikštelė, bet toks statinys kainuotų brangiai, o naudos nebūtų daug, nes ji būtų naudojama tik 2–3 mėnesius“, – įsitikinęs kurorto Rinkliavų centro direktorius Bronius Martinkus.

Anot jo, net per šią rekordiškai šiltą vasarą buvo sulaukta tik 6 vakarų, kai šioje aikštelėje nebuvo vietos ir teko uždaryti jos vartus. Ji neužsipildydavo net tuomet, kai šalia esančioje Koncertų salėje vykdavo renginiai.

Šaltuoju metų laiku ši aikštelė būdavo uždaroma, nes nuo rugsėjo vidurio iki gegužės vidurio automobilių stovėjimas Palangoje yra nemokamas ir vietų mašinoms pakanka mieste.

Tiesa, po šios vasaros bus atliekamas savotiškas eksperimentas – aikštelė bus atvira, tačiau mokama: viena valanda kainuos vieną eurą.

Surinko įspūdingą sumą

B.Martinkaus teigimu, daugiaaukščių stovėjimo aikštelių poreikio Palangoje iš viso nėra, nes mieste automobiliams pakanka vietos, o didžiausia aikštelė prie miesto stadiono visą vasarą būdavo pustuštė. „Palyginti su didmiesčiais, Palangoje viskas yra arti, nes mašiną palikus ir atokiau pageidaujamus objektus pėsčiomis galima pasiekti per 10 minučių“, – teigė Rinkliavų centro vadovas.

Tiesa, jis negalėjo pasakyti, kuo bus kompensuojamos populiariausios stovėjimo vietos praradus buvusią autobusų stoties aikštę, kur artimiausiu metu planuojama įrengti dar vieną aikštę renginiams, o žiemos metu – atvirą čiuožyklą.

Šią vasarą vien tik čia surinkta 15 proc. visos rinkliavos.

Iš viso per 4 sezono mėnesius Rinkliavų centras iš rinkliavos už automobilių stovėjimą gavo apie 485 tūkst. eurų – 90 tūkst. daugiau nei praėjusią vasarą.

Rąžės mašinų stovėjimo aikštelė per šį laikotarpį papildomai uždirbo 53 tūkst. eurų. Pernai per vasarą iš jos gauta 40,5 tūkst. eurų pajamų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.