Pareigūnus aplenkęs BMW vairuotojas labai pasigailėjo

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai visoje apskrityje, t. y. Telšiuose, Mažeikiuose, Kelmėje ir Akmenėje praėjusią savaitę, spalio 22-28 dienomis, nustatė 41 Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

 Pro pareigūnus pralėkęs vairuotojas siaurame kelyje įsibėgėjo net iki 157 km/val.<br> Telšių apskr. VPK nuotr.
 Pro pareigūnus pralėkęs vairuotojas siaurame kelyje įsibėgėjo net iki 157 km/val.<br> Telšių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2018, 5:07 PM, atnaujinta Oct 29, 2018, 5:19 PM

Taip pat per savaitę buvo pradėti ir 4 ikiteisminiai tyrimai dėl transporto priemonių vairavimo neblaiviems asmenims, kai nustatytas didesnis nei 1,50 promilės girtumas.

Tarp jų – prie automobilio vairo sėdusi neblaivi moteris, dėl neatsakingo poelgio rizikavusi ne tik savo ir aplinkinių, bet ir kartu važiavusio mažamečio jos sūnelio saugumu.

Praskrido pro pareigūnus

Vykdytų policinių priemonių metu mobiliu greičio matuokliu buvo nustatyti 6 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai. Vienas jų – Kelmės r., kelio Kelmė-Tytuvėnai 8-ajame kilometre, užfiksuotas BMW automobilis, kurį vairavęs vyras (gimęs 1981 m.) važiavo 157 km/val. greičiu, t. y. viršijo leistiną važiavimo greitį 67 km/val.

Už šį pavojų jam pačiam ir kitiems eismo dalyviams kėlusį Kelių eismo taisyklių pažeidimą paskirta 225 eurų piniginė bauda, taip pat 1 mėnesiui atimta teisės vairuoti transporto priemones.

Šonaslydis kainavo teises

Rečiau pasitaikantis įvykis įvyko Telšių r. spalio 26 d., apie 14.50 val., kelių Šiauliai-Palanga ir Telšiai-Varniai-Laukuva žiedinėje sankryžoje. Automobilio BMW vairuotojas (gimęs 1989 m.), važiuodamas žiedine sankryža ratu ir dirbtinai stipriai akseleruodamas privertė automobilį slysti šonu, taip sukeldamas pavojų sau, eismui bei aplinkinių saugumui.

Dėl tokių vairuotojo veiksmų kitos transporto priemonės negalėjo įvažiuoti į žiedinę sankryžą. Vos tik vairuotojas išvažiavo iš žiedinės sankryžos, iškart buvo sustabdytas policijos pareigūnų.

Dėl bandymo parodyti „išskirtinius“ gebėjimus, asmeniui teks atsisveikinti su teise vairuoti. Telšiškiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuriame paskirta teisės vairuoti transporto priemones atėmimas 1 metams ir 225 eurų piniginė bauda.

Girti dviratininkai

Praėjusią savaitę Kelių policijos pareigūnai išaiškino 6 neblaivius dviratininkus:
Mažeikių r., vyrui (gimęs 1963 m.) nustatytas 1,97 promilės girtumas;
Kelmės r., moteriai (gimusi 1953 m.) nustatytas 1,69 promilės girtumas;
Telšių r., vyrui (gimęs 1969 m.) nustatytas 1,49 promilės girtumas;
Telšių r., vyrui (gimęs 1964 m.) nustatytas 1,33 promilės girtumas;
Mažeikių r., vyrui (gimęs 1966 m.) nustatytas 1,32 promilės girtumas;
Mažeikių r., vyrui (gimęs 1948 m.) nustatytas 1,29 promilės girtumas.

Neblaiviems dviračių vairuotojams, atitinkamai tiems, kuriems nustatyta daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,50 promilės girtumas, paskirtos piniginės baudos nuo 80 iki 150 eurų, o tiems, kuriems nustatytas girtumas viršijo 1,50 promilės, paskirtos baudos nuo 150 iki 200 eurų.

Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai Telšių r. taip pat sustabdė pradedantįjį vairuotoją (gimęs 1990 m.), kuriam nustatytas 0,40 promilės girtumas.

Kelių eismo taisyklių laikymosi kontrolės metu 6 atvejais buvo užfiksuotas netinkamas saugos diržų naudojimas, 5 atvejais nedraustos privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu transporto priemonės eksploatavimas, 7 atvejais naudojimasis rankomis mobiliojo ryšio priemone, taip pat kiti pažeidimai.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai vairuotojus skatina laikytis Kelių eismo taisyklių, vairuoti atsakingai, atsižvelgti į oro sąlygas, pasirinkti saugų važiavimo greitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.