„Tesla“ savininkei išvyka į parduotuvę tapo tikru išbandymu – šokiravo agresyvus trijų vyrų poelgis

Eilinė išvyka į parduotuvę „Tesla“ vairuotojai tapo tikru išbandymu. Savo nepasitenkinimą prabangiais elektromobiliais reiškę vyrai su visureigiais specialiai užblokavo „Supercharger“ greitojo įkrovimo stoteles ir laidė įžeidimus. 

 Vyrai su pikapais ir visureigiais užblokavo visas greitojo elektromobilių įkrovimo stoteles.<br> Reddit.com/Leicina nuotr.
 Vyrai su pikapais ir visureigiais užblokavo visas greitojo elektromobilių įkrovimo stoteles.<br> Reddit.com/Leicina nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-27 23:10

Ramybės drumstėjai pasitraukė tik įsikišus apsaugai. 

Užblokavo ir įžeidinėjo

Kaip skelbia electrek.co, šis incidentas buvo užfiksuotas gruodžio pabaigoje Hikorio mieste, Šiaurės Karolinos valstijoje. 

„Tesla“ vairuotoja buvo „Reddit“ vartotoja, žinoma Leicinos pseudonimu. 

Atvykusi į maisto prekių parduotuvę ji ketino sustoti prie greitojo įkrovimo stotelės, tačiau visos vietos buvo užblokuotos trimis didžiuliais visureigiais. 

Atvejai, kai užstatomos stovėjimo vietos prie įkrovimo stotelių nėra naujiena. 

Tai dažniausiai nutinka todėl, kad įprastų automobilių vairuotojai neatkreipia dėmesio į specialius ženklus arba juos ignoruoja. 

Tačiau pastarasis atvejis buvo kitoks, kadangi visureigių vairuotojai buvo vietoje, o piktybiškas jų elgesys buvo nukreiptas būtent prieš elektromobilių gamintoją. 

Pastebi ir kitose valstijose

„Su greituoju įkrovimu nieko panašaus iki tol nebuvau patyrusi. Visureigiai buvo užblokavę visas stoteles, o jų vairuotojai šaukė: „Velniop „Tesla“. 

Galiausiai juos išvarė parduotuvės apsaugos darbuotojas“, – rašė moteris. 

Išgirdę reikalavimą atlaisvinti stovėjimo vietas vyrai užtruko 10 minučių, kol galiausiai pasišalino. 

Vienas iš jų „Tesla“ vairuotojai dar pagrasino, kad manevruodamas aikštelėje atsitrenks į jos elektromobilį. 

Tokio elgesio pavyzdžiai fiksuojami ir kitose JAV valstijose – Kalifornijoje, Floridoje, Oregone, Ilinojuje, Vašingtone ir Masačusetse. 

Nepaaiškinami motyvai

Amerikiečių žurnalistai negali paaiškinti keisto savo tautiečių elgesio. 

Spėjama, kad taip jie protestuoja prieš elektrą varomą naujos kartos transportą, kuris neva kelią grėsmę jų pamėgtiems pikapams ir visureigiams. 

Taip pat neatmetama galimybė, kad dalis šių žmonių „Tesla“ laiko užsienietišku prekės ženklu, nors iš tiesų tai yra amerikietiškos kompanijos produktas. 

Keliama ir dar viena versija – protestuotojai gali būti nepatenkinti dėl valstybės subsidijų, kurias anksčiau gavo ši kompanija. 

Visgi tuomet sunku paaiškinti jų logiką, nes ekonominio sunkmečio laikotarpiu JAV valdžios lėšomis buvo išgelbėti „General Motors“ ir „Chrysler“ koncernai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.