Telšiškis įpyko dėl įžūlaus kaimynų poelgio: nėra kitos išeities?

Automobilių prikimšti daugiabučių kiemai daug kur Lietuvoje  pykdo kaimynus. Štai garbaus amžiaus žemaitis, gyvenantis Telšiuose, Žemaitės g. 57-ajame name, išsikvietė žurnalistus įsitikinti savo akimis, kaip atrodo išvažinėta žolė.  

 Telšiuose, Žemaitės g. 57-ojo daugiabučio kieme, tvyro nesantaika dėl automobilių statymo. <br> G.Akavickienės nuotr.
 Telšiuose, Žemaitės g. 57-ojo daugiabučio kieme, tvyro nesantaika dėl automobilių statymo. <br> G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2019, 2:40 PM, atnaujinta Mar 11, 2019, 2:57 PM

Be to, žmogus pyko, kad kaimynai nuolat stato automobilius ant posūkio įvažiuojant į kiemą. Pasak jo, taip ne tik pažeidžiamos Kelių eismo taisyklės, bet ir sudėtinga parvažiuoti ar išvažiuoti kitiems gyventojams.

Kaimynai vieni kitiems kviečia policiją

Daugiabučio gyventojas tvirtino turintis sukaupęs nemenką archyvą nuotraukų, kuriose užfiksuoti pažeidimai. Kadangi į pastabas nedrausmingi vairuotojai nereaguoja, pilietis dėl pažeidimų yra kvietęs ir policiją. Dėl to esą net sulaukęs aplinkinių keršto.

„Man pačiam iškvietė policiją, kad pastačiau automobilį šalia daugiabučio, kur nubrėžta geltona ištisinė linija, draudžianti sustoti (stovėti). Atėjęs radau ant mašinos lango priklijuotą pranešimą, kad pažeidžiau Kelių eismo taisykles“, – papasakojo Žemaitės  g. 57-ojo namo gyventojas.

Pasirodo, policijos pareigūnai nepastebėjo automobilyje palikto ženklo, kad vairuotojas – neįgalus. Išsiaiškinus situaciją, jie, pasak pašnekovo, atsiprašė. Tuo viskas ir baigėsi.

Garbaus amžiaus telšiškis papasakojo, kad geltoną ištisinę liniją jo prašymu nubrėžė Telšių seniūnija. Pasak pašnekovo, linija – legali, suderinta su Telšių rajono savivaldybės saugaus eismo komisija. Tad, anot jo, keršto planas kažkam iš kaimynų neišdegė.

Nuvykus į vietą, iš tikrųjų žolynėlio vietoje plynojo purvynas. Ties įvažiavimu į kiemą stovėjo automobilis, kurio savininkas situaciją paaiškino taip: „Jei ne aš ten pastatysiu mašiną, tai kitas pastatys. Ši vieta tuščia nebus, nes kieme trūksta vietos“.

Gresia baudos iki 90 eurų

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Audronė Ralytė teigė, jog policijos pareigūnams Žemaitės g. 57-ojo namo kiemas yra žinomas. Netoli šio daugiabučio stovi Policijos komisariato pastatas.

„Praėjusiais metais nustatyti 5 asmenys, kurie minėtame daugiabučio kieme statė automobilius pažeidžiant Kelių eismo taisykles, o konkrečiai 150 punktą. 

Už šio punkto pažeidimą numatyta atsakomybė Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 d. (Sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.)

Policijos atstovės teigimu, pareigūnai pastebi, kad prie Telšių aps. VPK įrengus automobilių stovėjimo aikštelę, joje automobilius dažnai stato aplinkinių daugiabučių gyventojai, todėl stovėjimo taisykles pažeidusių asmenų skaičius mažėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.