Vilniuje įsisiautėjo maniakas: automobilius bjauroja šlykščiausiu būdu

Neatsigindami nesugaunamo kenkėjo, kuris ant kieme stovinčių mašinų pila panaudotą alyvą, šunybių Žirmūnų gatvės 34-ojo namo gyventojai kreipėsi į policiją ir savivaldybę.

Praėjusią savaitę pasitaikė trys atvejai, kai mašinos buvo apipiltos alyva.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Praėjusią savaitę pasitaikė trys atvejai, kai mašinos buvo apipiltos alyva.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2019, 10:40 AM

„Didžiuojamės, kad šalia mūsų namo gyvena maniakas. Žinoma, juokauju“, – paklaustas apie terliojamus automobilius šyptelėjo Žirmūnų gatvės 34-ajame name gyvenantis Skaistis Mikulionis.

Apipylė alyva

Nešdamas šiukšles jis antradienį netoli namų pastebėjo dar vieną alyva apipiltą automobilį. Prieš savaitę tokių atvejų buvo trys.

Terliotojas Žirmūnų gatvės 34-ajame name gyvenančių automobilių savininkus terorizuoja jau porą metų.

Viena namo gyventoja spėjo, kad nukenčia tie mašinų savininkai, kurie transporto priemones palieka prie metalinių garažų ant vejos.

„Gal tai užkietėjęs žaliasis, kuriam nerūpi, kad daugiau automobilių statyti nėra kur, nes kiemas ankštas?“ – svarstė moteris.

S.Mikulionis patvirtino, kad dažniausiai nukenčia automobiliai, stovintys tarp garažų ir buitinių atliekų konteinerių. Gyventojai ant garažų pakabino apie tai informuojančius skelbimus.

Pradėjo tyrimą

Pastebėjus apipiltus automobilius kaimynai ragino vieni kitus kreiptis į policijos pareigūnus, kurie jau pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jie taip pat pažadėjo dažniau atvykti į Žirmūnų gatvę.

Gyventojai jau pastebėjo kai kuriuos šunybes krečiančio vilniečio elgsenos dėsningumus.

Spėjama, kad jis atsliūkina nuo šalia esančio penkiaaukščio ir apipila arčiausiai šio namo stovinčius automobilius.

„Matyt, jis ateina paryčiais, nes mano sūnus vėlai sugrįžta iš darbo. Apie vienuoliktą valandą vakaro pasistatęs automobilį ir apžiūrėjęs aplinkinius jis nė vieno nepastebi išterlioto“, – pasakojo S.Mikulionis.

Vadinamasis maniakas ant automobilių pila panaudotą variklių alyvą. Nukentėjusiems gyventojams ne kartą iškilo klausimas – iš kur jis tiek daug jos gauna – gal dirba automobilių servise?

Kelia pavojų

Paprastai Žirmūnų gatvės 34-ojo namo gyventojai suranda aplaistytus automobilių variklio, bagažinės dangčius arba langų stiklus. Ypač dažnai jis pasirenka priekinį stiklą.

Savivaldybei įteikę skundą gyventojai tvirtina, kad tokie veiksmai gali būti net pavojingi gyvybei.

Mat riebaluoti valytuvai nenuvalo stiklų. Tokiu automobiliu išvažiavus į gatvę gali įvykti nelaimė. Be to, pilant alyvą teršiama aplinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.