Gyvūnų mylėtojams tai patiks: „Tesla“ autopilotas apsaugojo triušį nuo liūdnos lemties

„Tesla Model S“ savininkas dėkoja elektromobilio autonominio valdymo sistemai už tai, kad susitikimas su pūkuotu gyvūnu baigėsi be kraujo. Sistema užfiksavo triušį, pristabdė automobilį ir pasuko vairą į šoną. Taip kėbulas išliko neaplamdytas, o žvėrelis – sveikas. 

 Sistema suveikė vairuotojui važiuojant dideliu nei 100 km/val. greičiu.<br> Ekrano nuotr.
 Sistema suveikė vairuotojui važiuojant dideliu nei 100 km/val. greičiu.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-29 23:27

„Tesla“ entuziastų bendruomenės narys vaizdo įrašą patalpino „Twitter“ platformoje. Amerikietis rašė, kad visa tai įvyko maždaug prieš mėnesį. 

Vyras važiavo naktį, o kelią dar gaubė rūkas, kai priekyje pasirodė triušis. Jis prisiminė, kad greitis siekė nuo 65 iki 70 mylių per valandą (105-113 km/val.).

Autonominio valdymo sistema suveikė greitai ir tiksliai. Taip pat buvo išjungtas vairuotojo pusės tolimųjų šviesų žibintas, sprendžiant pagal triušio reakciją – tai turėjo poveikį. 

Tokie incidento padariniai nustebino ir pačius „Tesla“ mėgėjus. Atvejai, kai autopilotas reaguoja į mažus laukinius gyvūnus – labai reti. 

Įtakos galėjo turėti paties triušio padėtis – ant kelio jis tupėjo pasisukęs šonu. Svarstoma, kad tai palengvino gyvūnus atpažįstančios sistemos darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.