„Bolt“ pradėjo nuomoti paspirtukus Vilniuje – kurį laiką siūlys pigiau

Paspirtukų nuomos paslaugas Vilniuje pradedanti teikti pavėžėjimo paslaugų platformos „Bolt“ atstovai žada, kad jais bus galima naudotis ir atokesniuose sostinės rajonuose.

Minutė su elektriniu paspirtuku kainuos 10 centų, o atrakinimas bent dvi savaites bus nemokamas.<br> Organizatorių nuotr.
Minutė su elektriniu paspirtuku kainuos 10 centų, o atrakinimas bent dvi savaites bus nemokamas.<br> Organizatorių nuotr.
Minutė su elektriniu paspirtuku kainuos 10 centų, o atrakinimas bent dvi savaites bus nemokamas.<br>D.Umbraso nuotr.
Minutė su elektriniu paspirtuku kainuos 10 centų, o atrakinimas bent dvi savaites bus nemokamas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ignas Jačauskas

Jul 26, 2019, 10:53 AM, atnaujinta Jul 26, 2019, 11:09 AM

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius teigia, kad paspirtukų nuoma minutei kainuos kaip ir konkurentų „City Bee“ – 10 euro centų, tačiau kelias savaites žadama netaikyti paspirtuko atrakinimo mokesčio. Toks „City Bee“ mokestis sudaro 50 euro centų.

„Minutė kainuos dešimt centų, atrakinimas bus nemokamas gana ilgą laiką, manau, bent dvi–keturias savaites.

Pradžioje paspirtukų bus 300, jų skaičius didės: tikriausiai Vilniuje bus vienas didžiausių turimų paspirtukų parkų Europoje“, – oficialioje ceremonijoje BNS teigė A. Pacevičius.

Pradės nuo miesto centro

Anot jo, iš pradžių paslauga veiks centrinėje miesto dalyje, vėliau – Antakalnyje, o rudenį – galbūt ir Saulėtekyje, studentų miestelyje. Paspirtuką bus galima išsinuomoti jau veikiančia „Bolt“ programėle.

Jis pabrėžė, kad, „Bolt“ duomenimis, apie trečdalis šios platformos kelionių su pavėžėjais tesiekia tris kilometrus: „Todėl matome, kad yra poreikis toms mikrokelionėms, mikromobilumui, manau, vartotojai pasirinkę paspirtuką vietoj automobilio prisidės ir prie kamščių mažinimo“.

Prieš paslaugos startą Europos aikštėje buvo pastatyta ir iki šiol čia nebuvusių keliasdešimt „City Bee“ paspirtukų – „Bolt“ atstovai vertina tai kaip aiškią žinią, kad konkurencija bus aštri.

Į tai atkreipė dėmesį ir ceremonijoje dalyvavęs aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, pasidžiaugęs, kad ekologišką susisiekimą siūlančių įmonių atsiranda vis daugiau.

„Linkiu didžiausios sėkmės šviesti. Prieinamumo didėjimas yra gerai žmonėms, konkurencija mažina kainas. Tikėkimės, kad visos šios teigiamos pusės bus įgyvendintos“, – sakė K. Mažeika.

Ketina griežtinti taisykles

Savo ruožtu Vilniaus miesto savivaldybė išleido specialų žemėlapį keliaujantiesiems paspirtukais, svarsto įvesti aiškesnes taisykles, kurios numatytų galimybes kai kur riboti paspirtukų eismą, jų greitį, reglamentuoti jų statymą. 

Taip pat šią savaitę bus leidžiama elektrinius paspirtukus vežti viešuoju transportu.

Kelių policijos atstovė Marija Kazanovič ragino keleivius prieš važiuojant paspirtukais dar kartą peržiūrėti Kelių eismo taisykles ir prisiminti, kad jiems galioja kitos taisyklės, nei pėstiesiems.

Kompanija „Bolt“, prisistatanti kaip viena didžiausių pavėžėjimo platformų Europoje, paspirtukų dalijimosi paslaugas jau teikia dalyje iš 30 savo veiklos valstybių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.