Vienoje svarbiausių Vilniaus sankryžų keisis šviesoforų darbas

Rugpjūčio viduryje vienoje pagrindinių miesto eismo arterijų – Geležinio Vilko – Ukmergės gatvių sankryžoje – bus vykdomi eismo valdymo pakeitimai. Įrengus papildomą eismo juostą atvažiuojantiems nuo Žalgirio gatvės pusės, demontavus papildomą lentelę su žalia rodykle ties raudonu šviesoforų signalu judantiems nuo centro bei įrengus pėsčiųjų mygtukus, bus koreguojamas ir šviesoforų reguliavimas. 

 Šviesoforas Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžoje. <br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 Šviesoforas Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžoje. <br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 Šviesoforas Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžoje. <br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 Šviesoforas Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžoje. <br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
Geležinio Vilko gatvė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Geležinio Vilko gatvė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 13, 2019, 5:04 PM

Važiuos nesustodami

Tikimasi, kad tai padės užtikrinti saugesnes sąlygas pėstiesiems, o pati sankryža taps pralaidesnė ir veiks lankstesniu režimu.

„Skaičiuojame, kad Geležinio Vilko – Ukmergės g. sankryžą intensyviausių srautų metu kerta daugiau nei 100 tūkstančių transporto priemonių per dieną. 

Siekiant pagerinti sankryžos pralaidumo rodiklius, rekonstrukcijos metu įrengta papildoma eismo juosta Geležinio Vilko gatvėje atvažiuojantiems nuo Žalgirio gatvės pusės, o didinant pėsčiųjų saugumą demontuota papildoma lentelė su žalia rodykle ties raudonu šviesoforų signalu atvažiuojantiems Geležinio Vilko gatvės nuo centro bei įrengti pėsčiųjų mygtukai. 

Jau šią savaitę koreguosime šviesoforų reguliavimo ir valdymo programas – po šių pakeitimų sankryža veiks lankstesniu visiems eismo dalyviams režimu, o važiuojantiems Geležinio Vilko gatve nuo centro pusės raudonas šviesoforo signalas bus įjungiamas tik tuomet, kai per sankryžą norintys pereiti pėstieji aktyvuos sensorinį pėsčiųjų mygtuką“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Suderins šviesoforus

Atlikus eismo organizavimo pakeitimus siekiama ne tik padidinti eismo dalyvių saugumą, tačiau ir transporto srautų pralaidumą. Planuojama, jog nauju režimu sankryža pradės veikti nuo rugpjūčio 13 dienos, o šviesoforų veikimo kalibravimo darbai bus atliekami iki rugpjūčio 16-osios.

Vykdant sankryžos rekonstrukcijos ir šviesoforų reguliavimo pakeitimo darbus, taip pat šioje vietoje atnaujinami šaligatviai, sankryžos apšvietimas ir tiesiami nauji dviračių takai. Planuojama, kad visa sankryžos rekonstrukcija bus baigta iki rugpjūčio pabaigos.

Šie pokyčiai turės įtakos ir viešojo transporto judėjimui – nuo rugsėjo 1 dienos 5 maršruto autobusai šią sankryžą kirs pakeista trasa, nebesukdami į kairę ir nesustodami Saltoniškių stotelėje. Tikslesnė informacija keleiviams bus pateikta antroje rugpjūčio mėnesio pusėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.