Dėl „Sostinės dienų“ renginių Vilniuje nuo ketvirtadienio ribojamas eismas

Penktadienį, rugpjūčio 30 d., prasideda didžiausia Vilniaus miesto šventė – festivalis „Sostinės dienos 2019“. Tris dienas iki rugsėjo 1-osios vakaro Katedros, V. Kudirkos ir Lukiškių aikštėse, Neries krantinėje, skvere prie Karaliaus Mindaugo paminklo bei Gedimino prospekte vyks šventė, kurioje lauks įdomios pramogos.

 Eismo ribojimai sostinės Gedimino prospekte prasidėjo jau nuo ketvirtadienio. <br> V. Ščiavinsko ir Susisiekimo paslaugų nuotr.
 Eismo ribojimai sostinės Gedimino prospekte prasidėjo jau nuo ketvirtadienio. <br> V. Ščiavinsko ir Susisiekimo paslaugų nuotr.
 10 autobuso maršruto pakeitimai.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 10 autobuso maršruto pakeitimai.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 11 autobuso maršruto pakeitimai.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 11 autobuso maršruto pakeitimai.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 33 autobuso maršruto pakeitimai.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 33 autobuso maršruto pakeitimai.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 89 autobuso maršruto pakeitimai.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 89 autobuso maršruto pakeitimai.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 Eismo ribojimai sostinės Gedimino prospekte prasidėjo jau nuo ketvirtadienio. <br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 Eismo ribojimai sostinės Gedimino prospekte prasidėjo jau nuo ketvirtadienio. <br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 29, 2019, 11:17 AM

Penktadienį, rugpjūčio 30 d., Katedros aikštėje koncertuos vienas mėgstamiausių jaunimo dainininkų Eurovizijoje – Frans iš Švedijos, ir bene ryškiausia šiandieninės Lietuvos scenos žvaigždė „Daddy Was A Milkman“, o paskutinį vasaros šeštadienį, rugpjūčio 31 d., – mūsų publikos itin pamėgta grupė „N.O.H.A“ (JAV, Vokietija, Čekija) ir elektroninės muzikos novatoriai, ekstravagantiškas duetas „Beissoul & Einius“.

Tradicine Sostinės dienų ašimi tapęs „Dūzgiantis prospektas“ kvies į muzikos, meno, knygų erdvės, gero maisto ir smagios nuotaikos renginius keturiose veiksmų erdvėse. 

Gedimino prospekte įrengtoje „Menų ir muzikos gatvėje“ nuo Katedros iki V. Kudirkos aikštės šiemet vėl karaliaus vizualiųjų menų ekspozicijos, V. Kudirkos aikštėje ir prospekto atkarpoje nuo Jogailos iki A. Jakšto gatvės su dizainerių darbais supažindins naujas projektas „Stiliaus lokacija“, Gedimino prospekto atkarpoje prie Žemaitės paminklo nusidrieks „Knygų alėja“, o prospekte ties Lukiškių aikšte bus nutiestas „Gardžių lauktuvių kelias“.

Tris dienas, rugpjūčio 30, 31 d. ir rugsėjo 1 d., vyksiančiose „Sostinės dienose“ koncertuos daugiau kaip 70 atlikėjų bei grupių. 

Kaip keisis eismas ir viešojo transporto judėjimas?

„Sostinės dienų“ renginių metu numatomi laikini eismo ir viešojo transporto eismo organizavimo pakeitimai.

* Nuo rugpjūčio 29 d. 8 val. iki rugsėjo 2 d. 7 val. bus draudžiamas transporto eismas Gedimino prospekte nuo Šventaragio iki Vilniaus gatvės, Totorių gatvėje nuo Gedimino prospekto iki pastato Totorių g. 8, draudžiant įvažiuoti iš šalutinių gatvių. 

* Nuo rugpjūčio 29 d. 14 val. iki rugsėjo 2 d. 7 val. transporto eismas bus draudžiamas Gedimino prospekte nuo Vilniaus iki J. Tumo-Vaižganto gatvės, draudžiant įvažiuoti iš Vasario 16-osios gatvės dalyje nuo Šermukšnių gatvės iki Gedimino prospekto (išskyrus renginio dalyvius, turinčius leidimus patekti į renginio teritoriją, atvežti ir išvežti renginiui skirtus daiktus)

* Rugpjūčio 30 ir 31 d. 20–23.30 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas Šventaragio ir T. Vrublevskio gatvėse. Šiuo metu numatomi ir viešojo transporto maršrutų trasų bei tvarkaraščių pakeitimai.

Į renginius vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami atvykti sostinės viešuoju transportu.

Iki stotelės Karaliaus Mindaugo tiltas patogiausia važiuoti 6G, 10, 11, 33 ir 89 maršrutų autobusais bei 2, 3, 4, 17 ir 20 maršrutų troleibusais. 

Iki stotelės Vinco Kudirkos aikštė – 1G, 10, 53 ir 88 maršrutų autobusais bei 2, 3, 6, 12 ir 20 maršrutų troleibusais. Į stotelę Arkikatedra atvyksite 10, 11, 33 ir 89 maršrutų autobusais.

Keleivių prašoma iš anksto susiplanuoti savo keliones vilniustransport.lt, nes minėtų maršrutų judėjimas ir tvarkaraščiai „Sostinės dienos 2019“ metu bus koreguojami. 

Taip pat automobilius miestiečiai ir Vilniaus svečiai kviečiami palikti „Statyk ir važiuok“ aikštelėse Savanorių pr. 124, Ukmergės g. 246 (šalia PC „Senukai“), Sėlių g. 62 (Žvėryne) ir V. Gerulaičio g. 1 (priešais verslo centrą „Technopolis“). 

Pasistačius automobilį jose, į miesto centrą patogu atvykti viešuoju transportu. 

Pasibaigus festivalio renginiams vilniečiai ir miesto svečiai rugpjūčio 30 ir 31 d. namo kviečiami grįžti naktiniais autobusais: 101N, 102N, 103N, 104N, 105N ir 88N. 

Jie, kaip įprastai, važiuos penktadienio ir šeštadienio naktimis bei sustos centrinėje miesto dalyje esančiose stotelėse: Žaliasis tiltas (88N, 103N, 104N, 105N), Vinco Kudirkos aikštė (88N, 101N, 103N, 104N), Karaliaus Mindaugo tiltas (101N, 102N, 105N), Arkikatedra (102N), Operos ir baleto teatras (102N), Juozo Tumo–Vaižganto (102N).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.