200 km/val. greitį nufilmavęs lietuvis rėžė netikėtą pasiteisinimą, bet policija įspėjo – geruoju nesibaigs

Naujo „Maserati“ įsibėgėjimą nuo 0 iki 200 km/val. užfiksavęs ir vaizdo įrašą internete patalpinęs automobilių entuziastas Eimantas gali gauti didžiulę baudą ir mažiausiai metams netekti vairuotojo pažymėjimo. Pats vaikinas sako, kad siužetas – dar ne įrodymas, tačiau pareigūnų toks pareiškimas neįtikino.

„Maserati Ghibli“ bandymo akimirka<br>Iškarpa iš „YouTube“ video
„Maserati Ghibli“ bandymo akimirka<br>Iškarpa iš „YouTube“ video
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2019, 8:28 PM, atnaujinta Sep 24, 2019, 11:04 AM

Lietuvoje populiarėjant „YouTube“ vaizdo įrašų platformai atsiranda vis daugiau žmonių, kuriančiu vaizdo medžiagą apie automobilius.

Supykdė dėl keliamo pavojaus

Vienas iš labiausiai populiarėjančių šios srities atstovų Eimantas, jau sukūręs įvairiausių automobilių apžvalgų – nuo pirmos kartos „Volkswagen Golf“ iki „Ferrari“, „Mercedes AMG GT“ ar „Lamborghini“ – turi jau per 4 tūkstančius sekėjų.

Po paviešinto naujausio vaizdo įrašo apie itališką sedaną „Maserati Ghibli“ lrytas.lt sulaukė skaitytojo laiško, kuriame jis stebėjosi, kad kurdamas vaizdo įrašą viešojo naudojimo keliu vairuotojas lėkė didesniu nei 200 km/val. greičiu.

Susirūpinęs pilietis pastebėjo, kad net ir su naujausiomis sistemomis aprūpintu automobiliu, toks elgesys kelia mirtiną pavojų aplinkiniams.

Vairuodamas automobilį vaikinas vaizdo įraše kalbėjo, kad viršyjus 170 km/val. ribą automobilis įgauna antrąjį kvėpavimą.

Rėžė netikėtą pasiteisinimą

Komentuodamas situaciją pats vaizdo įrašo kūrėjas neigė viršijęs leistiną greitį. 

„Maserati Ghibli“ apžvalgos metu yra epizodas, kuriame matomas automobilio spidometras rodantis 200km/val. greitį. 

Tačiau nesu niekur pasakęs, kad tai realus greitis, kuriuo važiuoju ar tai tik iš interneto panaudota medžiaga. Visi filmavimai atliekami kontroliuojamomis sąlygomis, nesukeliant pavojaus aplinkiniams“, – lrytas.lt sakė video apžvalgų kūrėjas Eimantas.

Ar visas automobilio bandomojo važiavimo vaizdo įrašas buvo nufilmuotas saugiai ir nepažeidžiant Kelių eismo taisyklių, galite įvertinti patys jį pažiūrėję.

Policija jau pradėjo tyrimą

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) vyresnioji specialistė Marija Kazanovič portalą lrytas.lt informavo, kad su vaizdo įrašu gauta informacija yra pagrindas pradėti administracinio nusižengimo teiseną, todėl pareigūnai padėjo šios informacijos patikrinimą.

M. Kazanovič priminė, kad 2017 metais panašioje situacijoje LKPT jau atliko tyrimą. 

Už panašų bandomojo važiavimo vaizdo įrašą ir jame užfiksuotą didesnį nei 180 km/val. greitį policija 5 serijos BMW vairavusiam vyrui įteikė administracinį nurodymą su siūlymu per mėnesį sumokėti pusę minamalios baudos – 225 eurus. Vienerių metų laikotarpiui jam taip pat buvo atimta teisė vairuoti.   

Pareigūnė pažymėjo, kad tuomet asmuo buvo patrauktas atsakomybėn ne tik už viršytą greitį, bet ir už chuliganišką vairavimą. Policijos nutarimą paliko galioti tiek apylinkės, tiek apygardos teismai. 

Lemia skaudžias avarijas

M. Kazanovič taip pat atkreipė dėmesį, kad saugaus ir leistino greičio nesilaikymas yra viena pagrindinių eismo įvykių priežasčių keliuose. 

„Netinkamai pasirinktas saugus arba viršytas leistinas greitis lemia kas trečio eismo įvykio pasekmes. Pabrėžiame, kad pavojingas manevravimas, sieki kelyje demonstruoti savo išskirtinumą ir nepagarbą kitiems eismo dalyviams, keliant pavojų yra netoleruotini. 

Primename, kad apie užfiksuotus pavojingo vairavimo atvejus, galimai neblaivius vairuotojus ir kitokius pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui, prašome pranešti policijai per elektroninių paslaugų portalą epolicija.lt“, – reziumavo pašnekovė. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.