Neatsargus elgesys Rusijoje lietuviams kainuos itin brangiai – taikys griežtas bausmes

Rusijos valdžia susirūpino su neperregistruotais automobiliais važinėjančiais vairuotojais. 

Rusijoje užsieniečiai dažniausiai sėkmingai išsisuka nuo baudų mokėjimo, todėl ieškoma būdų, kaip juos sukontroliuoti.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Rusijoje užsieniečiai dažniausiai sėkmingai išsisuka nuo baudų mokėjimo, todėl ieškoma būdų, kaip juos sukontroliuoti.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2019, 8:04 PM

Atsakingoms institucijoms buvo pavesta iki spalio pabaigos paruošti baudų sistemą, kuri būtų taikoma vairuotojams važinėjantiems šalyje su užsienietiškais numeriais. 

Užsieniečiai nemoka baudų

Nuobaudų projekto rengimas patikėtas Vidaus reikalų, Susisiekimo ir Teisingumo ministerijoms, taip pat muitinės tarnybai, transporto kontrolės biurui ir draudikų sąjungai.

Valstybinė eismo saugumo komisija teiraujantis ministro pirmininko pavaduotojui Maksimui Akimovui ir padedant visoms minėtoms institucijoms greitai išsiaiškino, kokia situacija yra šiuo metu. 

Paaiškėjo, kad nepaisant šiuo metu galiojančių įstatymų ir Vidaus reikalų ministerijos, muitinės bei pasienio apsaugos pareigūnų pastangų dauguma eismo taisyklių pažeidimus padariusių užsieniečių išsisuka nesumokėję baudų. 

Kaip rašo portalas kommersant.ru, sprendžiant šią problemą greičiausiai bus pritaikyta Maskvos patirtis.

Perduos informaciją policijai

Pagal sostinės metodiką, eismo organizavimo centras sudaro daugiausiai kartų eismo taisykles pažeidusių užsieniečių sąrašus. 

Į juos patenka ir tie atvejai, kuriuos automatiškai užfiksuoja naujosios kameros.

Duomenys perduodami kelių policijos pareigūnams, kurie stabdo sąraše nurodytus automobilius, o jų vairuotojus pristato į artimiausius komisariatus. Ten situaciją teisėsaugos atstovai aiškinasi toliau.

Kaip skelbia rusų žiniasklaida, tarp dažniausiai eismo taisyklių pažeidimai užfiksuojami automobiliams su ukrainietiškais, armėniškais ir moldaviškais numeriais. 

Gerokai rečiau įkliūna mašinos iš Gruzijos, Azerbaidžano, Latvijos, Vokietijos ir Bulgarijos. 

Apie lietuvių reputaciją nutylima, tačiau automobiliais su mūsų šalies numeriais naudojami pagrindinėse šios naujienos straipsnių iliustracijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.