BMW X5 vairuotojas po smalsių arklių išdaigų neatpažino automobilio

Ne paslaptis, kad vairuotojams kelyje reikia saugotis ne tik keturračių ar dviračių transporto priemonių, bet ir keturkojų. 

 Po arklių išdaigos teko pakeisti nemažai dalių ir perdažyti visą kėbulą. <br> Organizatorių nuotr.
 Po arklių išdaigos teko pakeisti nemažai dalių ir perdažyti visą kėbulą. <br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2019, 7:07 PM

Kelio ženklai ne vienoje vietoje įspėja apie galinčius į kelią išbėgti miško gyvūnus ar galvijus, tačiau kaip rodo draudimo bendrovės „If“ patirtis, pastaruoju metu pasitaikė kuriozinių situacijų, kai automobilius apgadino arkliai.

Žodis „apgadino“ greičiausiai būtų per menkas naujos klasės BMW X5 automobilio vairuotojui, kurio transporto priemonė buvo smarkiai sugadinta, o nuostolio dydis siekė beveik 20 tūkst. eurų. 

„Automobilio savininkas pasakojo, kad savo transporto priemonę paliko pievoje netoli upės ir nuėjo žvejoti. 

Įtariama, kad netoliese besigananti arklių banda šį svetimkūnį savo teritorijoje ir apgadino. 

Žala išties didelė, nes reikėjo pakeisti nemažai dalių ir perdažyti visą automobilį“, – pasakoja draudimo bendrovės transporto žalų grupės vadovas Dominykas Trimonis.

Užkliuvo ir pasieniečiai

Neretai  nuostolingai vairuotojams baigiasi apsilankymai žirgynuose.  Stebina tai, kad per vieną mėnesį „If“ tyrė net du atvejus, kai nuo arklių nukentėjo transporto priemonės. 

Be jau minėto atvejo, kito vairuotojo priekinį automobilio sparną krimstelėjo arklys, kuomet savininkas buvo žirgyno teritorijoje. 

Arkliai automobilius apgadina ne taip dažnai, tačiau tokių nutikimų jau yra ne vienas. 

Prieš keletą metų prie Nemuno ganęsi arkliai apibraižė pakrantėje stovėjusį pasieniečių tarnybinį visureigį. 

Šie gyvuliai ne kartą yra patikrinę ir poilsiautojų mantą, žvejų įrangą. 

Tikrina iš smalsumo

Arkliai yra be galo smalsūs gyvūnai, kurie atidžiai tyrinėja savo aplinką dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui, maisto, vandens ar poilsio vietos. 

Jei teritorijoje pasitaiko įdomus objektas, tikėtina, kad jie tikrai nepraleis progos jo atidžiai patikrinti. Tačiau toks patikrinimas automobilių savininkams gali baigtis nuostolingai. 

„Vykstant su reikalais ar leisti laisvalaikio į vietoves, kuriose gali būti arklių (žirgynas, ganyklos, atviros pievos ar pan.) patariame įsitikinti, kad arklys negalės laisvai prieiti prie paliktos transporto priemonės. 

Net ir įrengta signalizacija gali neatbaidyti šio tikrai daug fizinės jėgos turinčio gyvūno, todėl, kaip juokaujame, arklio galios ne visuomet atneša naudą“, – tikina D. Trimonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.