Sostinės T. Narbuto gatvėje – eismo ribojimai: darbai truks ilgiau nei metus

Dėl vykdomos paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcijos Vilniuje laikinai keičiasi eismo organizavimas T. Narbuto gatvėje. Skiriamojoje juostoje įrengus techninę darbų zoną, nuo lapkričio 16 dienas bus ribojamas leistinas greitis. 

T. Narbuto gatvėje pradedama nuotekų tinklų rekonstrukcija. <br>T.Bauro nuotr.
T. Narbuto gatvėje pradedama nuotekų tinklų rekonstrukcija. <br>T.Bauro nuotr.
 Eismo ribojimų schema.<br> Organizatorių nuotr.
 Eismo ribojimų schema.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 8, 2019, 1:52 PM, atnaujinta Nov 8, 2019, 2:02 PM

Pilaitės ar centro kryptimi važiuojantys automobiliai, sukantys į Saltoniškių gatvę (link PC „Panorama“), bus nukreipiami į papildomai įrengtą eismo juostą kitoje skiriamosios juostos pusėje.

Vilniaus paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcija – vienas didžiausių ir svarbiausių šio dešimtmečio regioninių projektų ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. 

Jį įgyvendinus, bus eliminuota dėl liūčių kylanti svarbių sostinės gatvių užtvindymo rizika ir su tuo susiję nepatogumai, taip pat sprendžiami aktualūs aplinkosaugos klausimai.

„T. Narbuto-Saltoniškių gatvės lietaus nuotekų rekonstrukcija yra itin kompleksiškas projektas: privalome ne tik laiku ir kokybiškai atlikti suplanuotus darbus, bet ir užtikrinti eismo dalyvių bei darbuotojų saugumą“, – teigia UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Truks ilgiau nei metus

T. Narbuto gatvėje Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Grinda“ paklos naują 1,6 metro skersmens lietaus nuotekų surinkimo kolektorių. 

Jo trasa drieksis apie 1,2 kilometro nuo T. Narbuto gatvės įdubos, Saltoniškių ir Sėlių gatvėmis iki Upės gatvės, kur bus įrengta paviršinių nuotekų valykla. 

Siekdama kuo mažiau trikdyti eismą svarbioje transporto arterijoje, vamzdyno tiesimo darbus įmonė atliks naudodama pažangią požeminio gręžimo (mikrotuneliavimo) technologiją.

T. Narbuto gatvės atkarpoje, kurioje bus vykdomi darbai, įrengti greičio ribojimo ženklai ir saugumo atitvarai. Senieji gatvių apšvietimo natrio šviestuvai bus pakeis moderniais ir ryškiais LED šviestuvais.

Lietaus nuotekų tinklo rekonstrukcijos projektas šiemet paskelbtas geriausiu Lietuvos inžinerinių tinklų BIM projektu. 

Rekonstrukciją planuojama užbaigti iki 2021 metų. Preliminari jos kaina – 5,14 mln. eurų.

Regioninės svarbos projektas „Paviršinių nuotekų sistemų tvarkymas Vilniaus mieste“ finansuojamas Europos Sąjungos Sanglaudos fondo, Vilniaus miesto savivaldybės ir UAB „Grinda“ lėšomis. 

Viso projekto vertė yra 26 mln. eurų, jo įgyvendinimą prižiūri Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra.

Eismo pakeitimai Narbuto gatvėje nuo lapkričio 16 dienos:

  • Gatvės skiriamojoje juostoje bus įrengtos požeminio gręžimo techninės zonos, kuriose dirbs statybinė gręžimo, betonavimo, grunto šalinimo, vamzdžių pristatymo technika.
  • Atkarpoje nuo Stumbrų-Erelių gatvės perėjos iki Saltoniškių gatvės abiem kryptimis transporto priemonių greitis bus ribojamas iki 40 km/val.
  • Pilaitės-centro kryptimi važiuojantys automobiliai, sukantys į Saltoniškių gatvę link PC „Panorama“, bus nukreipti į papildomai įrengtą eismo juostą kitoje skiriamosios juostos pusėje.
  • Pilaitės-centro kryptimi vykstantiems automobiliams apsisukti rekomenduojama važiuojant Konstitucijos žiedu.
  • Gyventojams, važiuojantiems centro link, rekomenduojama rinktis maršrutą per Laisvės prospektą, Sėlių bei Kęstučio gatves ar per Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.