Vilnių apraizgys nauji greičio matuokliai: pasitikrinkite, kur jie bus įrengti

Vilniaus gatvėse kitais metais bus įrengta daugiau nei 30 modernių greičio matuoklių. Naujos kartos radarai fiksuos ne tik artėjančių, bet ir nutolstančių transporto priemonių greitį, taip pat važiuojančius per raudoną šviesą ir A juostų pažeidėjus.

 Išmanieji greičio matuokliai sostinės gatvėse bus įrengti jau kitais metais. <br> V. Ščiavinsko, D. Umbraso ir ekrano nuotr.
 Išmanieji greičio matuokliai sostinės gatvėse bus įrengti jau kitais metais. <br> V. Ščiavinsko, D. Umbraso ir ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2019, 6:48 PM

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ eismo valdymo skyriaus vadovas Robertas Markovskis portalui lrytas.lt patvirtino, kad atsižvelgus į dažniausias eismo įvykių susidarymo vietas dėl greičio viršijimo kitais metais mieste planuojama įrengti daugiau nei 30 modernių greičio fiksavimo įrenginių. 

Vietas dar tikslins

„Jie užtikrins ne tik leistino greičio kontrolės rodiklius, tačiau ir fiksuos pažeidėjus, įvažiuojančius į sankryžą esant draudžiamam šviesoforo signalui arba besinaudojančius viešajam transportui skirta A juosta. 

Šiuo metu rengiami greičio matuoklių plėtros Vilniaus mieste pirkimo dokumentai, pirkimą planuojama paskelbti iki metų pabaigos“, – komentavo jis.

R. Markovskis atkreipė dėmesį, kad preliminarios greičio matuoklių vietos bendradarbiaujant su policija yra parinktos tose miesto gatvėse, kur šiuo metu fiksuojama daugiausia eismo įvykių.

Būtent šiose vietose, anot jo, norima pagerinti eismo saugumą.  

Pavyzdžiui, išsiskiria Geležinio Vilko, Ukmergės, Oslo, Kalvarijų, Antakalnio gatvės, Savanorių, Laisvės prospektai ir kitos vietos. 

Pašnekovas pabrėžė, kad konkretus vietų sąrašas dar gali kisti ir galutinai bus patvirtintas kitais metais.

Matuos ir iš galo

Greičio matuokliai be papildomų funkcijų bus daugiausiai bus montuojami gatvėse, kuriose vilniečiai įprato važinėti gerokai didesniu nei leistina greičiu. 

Todėl net keturi nauji radarai atsiras Geležinio Vilko gatvėje ir du – Oslo. Pastaroji pereina į Tūkstantmečio gatvę, kurioje taip pat bus įrengtas vienas naujos kartos matuoklis. 

Dauguma radarų taip pat fiksuos eismo srautą abiem kryptimis ir apims visas juostas. 

Tai reiškia, kad matuojamas bus ne tik atvažiuojančių, bet ir nutolstančių transporto priemonių greitis.

Vietose, kuriose abiejų krypčių stebėjimas buvo neracionalus sprendimas, dažniau pasirinktas variantas fiksuoti nuvažiuojančias transporto priemones.

Tokiu būdu siekiama efektyviau kontroliuoti motociklininkų greitį.

Dviguba bausmė

Gerokai išsiplės ir su šviesoforais sujungtų greičio matuoklių panaudojimas. 

Ne tik ženkliai išaugs tokių radarų skaičius, bet ir keisis jų paskirtis. 

Iki šiol užfiksavęs greitį viršijančią transporto priemonę matuoklis tik perduodavo signalą šviesoforui ir buvo įjungiamas raudonas šviesoforo signalas.

Kitais metais įrengti nauji radarai greta šios funkcijos taip pat fiksuos pažeidimus, pagal kuriuos bus formuojami protokolai. 

Taigi vairuotojų lauks dviguba bausmė – priverstinis sustojimas prie šviesoforo ir galima piniginė bauda už greičio viršijimą.

Tie patys radarai fiksuos ir važiuojančius degant raudonam šviesoforo signalui. 

Kol kas mažiausiai numatoma įrengti A juostų pažeidėjus fiksuojančių radarų. Jų sostinės gatvėse kitais metais turėtų atsirasti tik trys. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.